EXPRESUL a ”adoptat” un spațiu public. Care vor fi primele acțiuni

Este oficial: EXPRESUL are nu doar banca sa la Ungheni, ci și un teren public, cu suprafața de 50 de metri pătrați, care va fi, de azi înainte, sub supravegherea sa.
În acest sens, pe 26 martie, a fost semnat un protocol de colaborare cu Primăria Ungheni, prin care echipa EXPRESUL se angajează să amenajeze și să îngrijească spațiul din preajma Bibliotecii Publice Raionale ”Dimitrie Cantemir”, unde este amplasată ”Banca Expresul”.
”Ne propunem, pentru început, să plantăm aici flori, astfel ca acest teren să fie mai atractiv, mai frumos, mai vesel. Totodată, vom reînnoi banca, mai ales inscripția de pe ea, care și-a mai pierdut din culoare. Ne bucurăm că aici vedem deseori oameni ce-și trag sufletul, citesc o carte sau discută. E un loc frumos și util. Ni-l dorim și mai frumos”, a declarat directoarea ziarului, Natalia Junghietu.
EXPRESUL este a cincea instituție din Ungheni, care adoptă un spațiu public, după JCI (Camera Tinerilor Antreprenori), liceele ”Mihai Eminescu” și Vasile Alecsandri”, Centrul de Excelență pentru Securitatea Frontierei.
Potrivit primarului Alexandru Ambros, au solicitat să adopte spații publice și alte instituții. ”La rând sunt întreprinderile municipale”, a precizat dânsul.
Fiind întrebat ce așteptări are de la proiectul respectiv, lansat de primărie la începutul anului curent, primarul a răspuns: ”Ne dorim să se implice cât mai multă lume și să se identifice cu problemele orașului, să conștientizeze că este parte a comunității. Cu siguranță, atunci atitudinea oamenilor față de orașul în care locuiesc va fi alta. Nu poți fi indiferent când ai pus umărul, ai amenajat un spațiu, ai grijă de el. Îmi amintesc foarte bine cum ați reacționat în momentul în care ceva s-a întâmplat la Banca Expresul. Ați pus acolo suflet și nu mai puteți să fiți indiferenți”.
De notat că IDIS ”Viitorul” a plasat Programul ”Adoptă un spațiu public” din Ungheni pe locul I în topul celor mai bune politici publice locale și regionale din Moldova, implementate în noiembrie 2018 – ianuarie 2019.

Protocolul privind adoptarea unui spațiu public la Ungheni a fost încheiat pe o perioadă de trei ani cu posibilitatea de a-l prelungi.

Spațiul adoptat de EXPRESUL


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *