Atenție, concurs! PNUD Moldova caută 35 de localități pentru a le oferi granturi de până la 60 de mii de dolari

PNUD Moldova a anunțat un concurs de preselectare a 35 localități, care ar fi  beneficiare ale etapei a doua (2019-2022)  a proiectului „Migrație și dezvoltare locală”, finanțat de Guvernul Elveției.
Din cele 35 de localități preselectate, 25 vor beneficia de co-finanțare de până la 60 mii de dolari pentru proiecte de dezvoltare economică a comunităților, implementate cu ajutorul diasporei.
Va fi susținută crearea și dezvoltarea unor asociații de băștinași active la nivel local, prin două programe de granturi: „Acceleratorul Asociațiilor de băștinași (AdB)” și „Incubatorul Asociațiilor de băștinași”.
Pentru competiția „Acceleratorul AdB” pot depune dosarele Asociațiile de Băștinași înregistrate, cu cel puțin un an de activitate demonstrată. Anual vor fi susținute cel puțin 15 inițiative ale migranților, cu până la 10 mii de dolari fiecare, în baza formulei 1+1 (valoarea grantului va fi echivalentă cu contribuția băștinașilor).
În cadrul programului „Incubatorul AdB” vor fi susținute grupurile de inițiativă sau asociațiile de băștinași nou-create sau în proces de creare. Anual vor fi oferite până la 20 granturi a câte 1000 de dolari pentru implementarea primelor inițiative de dezvoltare locală.
Reamintim că în perioada 2015-2018, PNUD a contribuit la crearea a 38 de asociații de băștinași, inclusiv o asociație în municipiul Ungheni – ”Unghenenii de pretutindeni”, fondată în 2016 și care are la activ deja numeroase proiecte implementate.

PNUD va organiza patru întruniri regionale de informare în zonele de Nord, Centru, Sud și UTA Găgăuzia.
Locațiile, data și ora exactă a evenimentelor vor fi anunțate suplimentar prin intermediul Congresului Autorităților Publice Locale în Moldova (CALM).
Termenul-limită de depunere a dosarelor este 25 aprilie, ora 17.00.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *