VIDEO | Drumul Chișinău-Ungheni. Ping-pong între un ministru și un ex-ministru: cine e de vină și când va fi finalizat

La  20 august 2014, într-o atmosferă cu mult fast, în fața camerelor de luat vederi a fost dat startul reabilitării drumului Chișinău-Ungheni. Atunci s-a promis că în 24 de luni proiectul respectiv va fi dus la bun sfârșit.
Deci, acest drum urma să fie dat în exploatare la 20 august 2016.  
Au trecut de atunci peste 53 de luni.
Prezenți la dezbaterile elctorale organizate de EXPRESUL, un ministru și un fost ministru și-au aruncat săgeți și au făcut pronosticurile proprii: când, totuși, va fi dat în exploatare traseul Chișinău-Ungheni?
Nicolae Ciubuc, reprezentantul Partidului Democrat, ministru al Agriculturii, a dat toată vina pe guvernările anterioare.  ”Acest traseu reprezintă consecințele  acelor guvernări care au venit, au promis, au amăgit oamenii și în rezultat nu s-a întâmplat nimic. De asta și avem situația de acum”, a spus dânsul, după care a adăugat: ”Atunci, la etapa încheierii contractului și stabilirii ca obiectiv construcția acestui drum, doar promisuni s-au făcut, neluându-se în calcul foarte multe lucruri”.
Dânsul a mai spus că până la finele anului 2019, acest traseu va fi finalizat.

În replică, Iurie Chirinciuc, reprezentantul Partidului Liberal, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, a explicat:  ”În 2015, când am venit ca ministru, toate lucrările staționau. Progresul  de executare a lucrărilor era zero.  Am demarat lucrările și la propriu, și la figurat, am avut un plan bine chibzuit. În 2016, s-au efectuat cele mai mari lucrări pe acest traseu. În  2017 urma să finalizăm și să dăm în exploatare acest traseu. Dar, în aprilie 2017, s-a întâmplat ceea ce s-a întâmplat, iar cei care au venit în urma noastră la acest minister au anulat toate aceste programe și avem astăzi ceea ce avem”.

Dânsul a spus și când va fi dat în exploatre acest traseu: ”Eu cred că nici în 2019, nici în 2021 nu vor fi finalizate lucrările, pentru că cei care conduc Administrația de Stat a drumurilor sunt total incompetenți, nu-și doresc acest lucriu. Bani sunt,  resurse financiar sunt pentru finalizarea acestui drum, dar trebuie să fie în fruntea ministeurlui  și a Adminsitrației de Stat a Drumurilor  persoane care -și  doresc cu adevărat acest lucru și fac tot posibilul ca acest drum să fie dat în exploatare”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *