VIDEO | Dezbateri electorale. Iurie Chirinciuc: ”Trebuie să fim realiști: schimbarea după 24 februarie nu va avea loc”

Chiar dacă la dezbaterile electorale, organizate de EXPRESUL în Circumscipția uninominală nr. 15 Călărași-Ungheni, au fost invitați trei candidați din cei șase înscriși, a venit doar unul.
Este vorba de Iurie Chirinciuc, candidatul Partidului Liberal.
Candidatul Partidului Comuniștilor, Valeriu Sava, a anunțat că nu poate veni din motive de sănătate, iar candidata Partidului ”Șor” – pentru că are programate întâlniri cu alegătorii.
Dezbaterile au avut loc pe 7 februarie.
Iurie Chirinciuc: ”Trebuie să fim realiști: schimbarea după 24 februarie nu va avea loc”
”Am intrat în politică în 2013. Am venit din meidul de afaceri, cu o situație clară. Am venit, pentru că îmi iubesc cetățenii.  Dacă vii în politică, trebuie să iubești ceea ce faci, trebuie să fii sincer, devotat. Eu am pus totdeauna mai presus nevoile cetățenilor decât cele personale”, a spus dânsul în debut.
Și lui Iurie Chirinciuc i-am adresat întrebarea privind construcția drumului Chiținău-Ungheni.
iată ce a răspuns: ”Drumul Chișinău-Ungheni este unul strategic, care face legătura între capitala Republicii Moldova și Vest. În 2015, când am venit ca ministru al Transporturilor,  toate lucrările staționau. Progresul de executare era zero. Am demarat lucrările. În 2016 s-au efectuat cele mai mari lucrări pe acest traseu. În 2017, cei care au venit în urma noastră la acest minister au anulat toate aceste programe și avem astăzi ceea ce avem. Eu cred că nici în 2019, nici în 2021 nu vor fi finalizate lucrările, pentru că cei care conduc Administrația de Stat a Drumurilor sunt total incompetenți, nu-și doresc acest lucriu. Resurse financiare sunt pentru finalizarea acestui drum, dar trebuie să fie în fruntea ministerului  și a Adminsitrației de Stat a Drumurilor  persoane care -și  doresc cu adevărat acest lucru”.
Despre cel de-al doilea drum, inițial Cornești-Boghenii Noi-Hoginești, iar în prezent Cornești-Boghenii Noi-Năpădeni, Iurie Chirinciuc a spus următoarele:  ”În 2015, eu, ca ministru al Transporturilor, am inițiat negocierile cu Banca Mondială pentru finanțarea drmurilor locale sau regionale. În 2016, aceste negocieri s-au soldat cu semnarea  Acordului de finanțare, în valoare de 80 milioane de dolari. Au fost identificate la prima etapă patru coridoare, inclusiv două din raionul Ungheni. Unul dintre ele – drumul Cornești – Boghenii noi – Hoginești. S-a făcut și studiul de fezabilitate, proiectările, a fost desemnată compania care va efectua lucrările. Anul acesta drumul trebuia să fie dat în exploatare. Iată că la moment sunt executate doar 2% din acele lucrări.  Antreprenorul a renunțat la acest proiect.  Eu consider că este o batjocură la adresa  cetățenilor, la adresa celor care ne susțin financiar și fac tot posibilul ca cetățenii să circule pe drumuri bune”.
Referindu-se la viitoarea componență a Parlamentului, Iurie Chirinciuc a spus: ”Trebuie să fim realiști: schimbarea după 24 februarie nu va avea loc. Vor rămâne la guvernare tot cei care sunt și ei își vor face mendrele în continuare așa cum își doresc ei. Aceste alegeri sunt falsificate demult ”.
Minutul de final:
”Republica Moldova se bălăcește în sărăcie, mizerie, corupție aproape de 30 de ani. Toți în campania electorală promit că vor face drumuri, că vă vor face fericiți, că va curge lapte pe râul Prut la vale. Nu-i credeți, că vă mint. Menirea unui deputat este cu totul alta.  Deputatul vine cu inițiative legislative, face tot posibilul ca legile să fie traduse în viață. Unica soluție pentru a scăpa de sărăcie, mizeire, corupție este ca DNA să treacă Prutul. Partidul Liberal și eu personal suntem ferm convinși că, dacă vom face Unirea, vom avea pensii bune, salarii bune, vom avea un trai decent”.
Dezbaterile electorale sunt organizate de redacția EXPRESUL, în parteneriat cu Asociația Presei Independente (API). Responsabilitatea pentru organizarea și desfășurarea dezbaterilor revine în totalitate redacției.
Vedței și alte declarații ale domniei sale.  Iată înregistrarea integrală a discuției cu unicul participant la dezbaterile anunțate – Iurie Chirinciuc.

 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *