Cărți donate de echipa EXPRESUL într-o zi semnificativă pentru amatorii de lectură

De Ziua Internațională a Cărții Dăruite, echipa EXPRESUL a mers la Biblioteca publică din orașul Cornești, raionul Ungheni, pentru a dona 15 volume.
”Sunt cărți pe care le-am adunat, de-a lungul anilor, în biblioteca redacției. Credem că vor fi mult mai utile pentru o bibliotecă publică, de aceea am și decis să le oferim în dar”, a explicat Lucia Bacalu, care este originară din orașul Cornești.
La ora actuală, biblioteca din Cornești are un fond de carte de circa 6800 de exemplare, astfel că orce donație este binevenită.
Anterior, o bună parte din cărți au fost decontate, acestea fiind uzate și depășite de timp.
Potrivit primarului Vera Buga, au fost trecute la maculatură peste șapte tone de cărți.
Biblioteca din orașul Cornești a făcut parte din Programul Novateca, modernizîndu-și serviciile. Bibliotecarea Cristina Sîrbu, care lucrează aici de un an, și-a exprimat speranța că, în scurt timp, și fondul de carte existent va fi adus în ordine, astfel ca orice iubitor de lectură să poată găsi cu ușurință cartea preferată.
În plus, a fost elaborată o listă cu cele mai solicitate cărți de către tineri. ”O parte le avem în bibliotecă, celelalte vom încerca să le achiziționăm pe parcurs”, a punctat dânsa, menționând totodată că există toate condițiile necesare ca biblioteca să funcționeze și să atragă aici cât mai mulți utilizatori.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *