A murit în timp ce curăța o fântână. Care e motivul

Imagine simbol

Imagine simbol

Un tânăr în vârstă de 32 de ani din satul pîrliâa, Ungheni, și-a găsit sfârșitul în timp ce curăța o fântână.
S-a întâmplat în dimineața zilei pe 21 februarie.
Tânărul, împreună cu un consătean de-al său, au început lucrările de curăţire a unei fântâni, care era amplasată în afară gospodăriei.
Inițial, trebuiau să pompeze apa din fântână, iar pentru aceasta au decis să utilizeze o pompă electrică monofazată. Alimentarea cu energie electrică a acesteia se efectua prin două  prelungitoare, conectate la o priza dintr-o casă locativă.
”Se presupune că electrocutarea a avut loc în urma contactării concomitente de către pătimit  a  firului  fazic (din cauza izolaţiei insuficiente a conexiunilor aflate în apa din caldare), dar și a încălţămintei şi betonului umed (turnat cu vreo două zile înainte d etragedie)”, a explicat Andrei Prodan, inspector al  Oficiului Teritorial Nord al Agenţiei Naţionale pentru Reglementare în Energetică, după care a adăugat:  ”Acest caz nu s-ar fi produs dacă acel corp metalic al pompei de apă era legat la nulul de protecţie, iar pompa era conectată prin dispozitiv contra curenţilor de defect”.
La final, dânsul a făcut un apel către cetățeni: ”Atenţionăm: utilizarea receptoarelor electrice defecte pot duce la urmări tragice. Pentru evitarea unor astfel de cazuri este necesar instalarea lor de către specialişti autorizaţi”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *