Vedeți cine sunt candidații înregistrați pentru circumscripția electorală uninominală nr.15 Călărași

Pentru Circumscripția electorală uninominală nr. 15 Călărași, Comisia Electorală Centrală a înregistrat deja patru candidați.
Este vorba de Ștefan Bolea, 57 ani, (originar din Sadova, Călărași), administratorul unei gospodării țărănești și consilier raional Călărași, președinte al Organizației Teritoriale a PSRM, înaintat de către Partidul Socialiștilor din Republica Moldova, dar și
Nicolae Ciubuc, 38 ani, (Sadova, Călărași), actualul Ministru al Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, înaintat de către Partidul Democrat din Moldova. Aceștia au fost înregistrați pe 2 ianuarie.
Pe 9 ianuarie, au mai fost înregistrați doi candidați:
Igor Munteanu, 53 ani, (originar din satul Costuleni, Ungheni), Ambasador al Republicii Moldova în SUA (perioada 2010-2015), Canada (2011 – 2013) și Mexic (2010-2015), conferențiar universitar, expert și fondator IDIS ”Viitorul”, înaintat de Blocul electoral ”ACUM Platforma DA și PAS”;
Olga Vlasenco, 47 ani, (născută în orașul Ceadîr Lunga), președintă a Organizației Teritoriale Călărași din partea Partidului Politic ”Șor”, contabilă.
Până pe 4 ianuarie, ultima zi de înregistrare a grupurilor de inițiativă în vederea susținerii candidaților la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, au fost înregistrate grupurile de inițiativă ale încă patru candidați.
Aceștia sunt:
Valeriu Sava, 60 de ani, originar din Zubrești, Strășeni, deputat în Parlament în 2009,  vicepreședinte al raionului Călărași în perioada 2015 – 2017 din partea Partidului Comuniștilor;
Ion Leașcenco, 30 ani, originar din Chișinău), președintele Blocului Unității Naționale;
Anatol Arhire, 62 ani, născut la Vulpești, com. Mănoilești, r. Ungheni, vicepreședinte al raionului Ungheni în perioada 2007 – 2009, deputat în Parlementul în 2009; independent;
Iurie Chirinciuc, 57 ani, originar din s. Costuleni, Ungheni, om de afaceri, consilier raional Ungheni în perioada 2011 – 2015, fost ministru al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor în perioada 2015 – 2017, acesta fiind înaintat de Partidul Liberal.
Termenul limită pentru colectarea numărului necesar de semnături și înregistrarea în calitate de candidat la funcția de deputat în Parlamentul Republicii Moldova este 24 ianuarie.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Eu,daca m-ar intoarce Dumnezeu in Calarasi,l-as vota pe candidatul independent, Ion Leașcenco, președintele Blocului Unității Naționale. A venit deemult vremea sa-i schimbam pe besinosii batrini din Parlamentul de la Chisinau!!Ion Leașcenco,e tinar si un mare patriot.Votati-l,dragii mei moldoveni!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *