A fost dat startul achitării primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală pentru 2019. Cât va costa polița de asigurare

Imagine: www.democracy.md

Imagine: www.democracy.md

Costul primei de asigurare obligatorie de asistenţă medicală a rămas și în anul 2019 același – de 4056 de lei. Apropo, preţul poliţei medicale rămâne neschimbat deja al şaselea an consecutiv.
Persoanele care se asigură în mod individual pot să beneficieze, până la 1 aprilie, de reduceri semnificative.
Astfel, proprietarii de teren agricol au șansa să achite acum doar 1014 lei, beneficiind de o reducere de 75%.
Fondatorii de întreprinderi individuale, patentarii, arendaşii, arendatorii, alţi cetăţeni care nu sunt angajaţi şi nu sunt asiguraţi de Guvern, cetăţenii străini cu drept de şedere provizorie în Republica Moldova vor achita 2028 lei, ceea ce reprezintă 50% din prima de asigurare medicală.
Persoanele fizice care desfăşoară activitate independentă în domeniul comerţului cu amănuntul, cu excepția comerțului cu mărfuri supuse accizelor, vor achita 1622,40 de lei, beneficiind de o reducere de 60%.
Plata poate fi efectuată la orice bancă sau agenţie teritorială a CNAM, cu confirmarea ulterioară a plăţii la agențiile teritoriale ale CNAM.
Veniturile totale ale fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală pe anul 2019 vor constitui 7,3 miliarde de lei, în creștere cu 8,8% față de cele curente. Fondurile asigurării obligatorii de asistenţă medicală pe anul 2019 au fost estimate cu un deficit în sumă de 200 mln lei.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *