Un celebru ansamblu din România va avea un spectacol la Călărași

Fotografie: targujiu-gorj.ro

Fotografie: targujiu-gorj.ro

Premieră pentru călărășeni. Ansamblul artistic profesionist ”Doina Gorjului” din Târgu Jiu, județul Gorj va veni cu un spectacol de zile mari la Călărași.
Invitația le-a fost făcută de către președintele raionului Călărași, Sergiu Artene.
”În luna decembrie a anului trecut, când am fost în ospeție la gorjeni, am avut onoarea să-i ascult și să-i văd. Sunt extraordinari”, a spus dânsul, menționând că anume atunci i-a venit ideea să-i invite la Călărași de ”Mărțișor”, festivalul tradițional care are loc în prima decadă a lunii martie.
Coincidența a făcut ca luna martie să fie cea mai potrivită perioadă pentru ”Doina Gorjului” să facă o deplasare la Călărași, așa că au acceptat cu plăcere.
Urmează să fie stabilită data exactă a spectacolului.
Ansamblul ”Doina Gorjului” este unul dintre cele mai cunoscute în România și, de-a lungul perioadei sale de existență, de 70 de ani, a adunat în jurul său nume importante ale muzicii populare, printre care: Maria Tănase, Maria Lătărețu, Maria Apostol sau Filofteia Lăcătușu.
La ora actuală, întrunește circa 100 de membri: soliști vocali, instrumentiști, dansatori…
Repertoriul valorifică, în primul rând, potențialul artistic al Olteniei și, în mod special, al județului Gorj. Totodată, se regăsesc și lucrări muzicale și coregrafice din aproape toate zonele etnofolclorice ale României.
Raionul Călărași este înfrățit cu județul Gorj din 27 martie 2018. 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *