Plănuiau să ajungă în Italia, dar au ajuns în izolatorul de detenție provizorie

Foto: border.gov.md

Foto: border.gov.md

În seara zilei de 16 ianuarie, patrula Sectorului Poliției de Frontieră Ungheni a observat doi tineri plimbându-se pe malul râului Prut. Dându-și seama că sunt urmăriți, inșii au încercat să fugă, dispersându-se în direcții diferite.
Degeaba. La scurt timp, polițiștii de frontieră l-a reținut pe unul dintre ei, un chișinăuean în vârstă de 26 de ani.
În regiune au intervenit în forță și alte patrule ale Poliției de Frontieră. Aproape de ora 20:00, a fost reținut și cel de-al doilea tânăr, în vârstă de 30 de ani, cu viză de domiciliu în Chișinău.
Tinerii au recunoscut că intenționau să treacă prin înot râul Prut, având ca țară de destinație Italia. S-a stabilit că ambii aveau antecedente. Pentru că nu aveau perfectate actele necesare pentru călătorie, au decis să traverseze frontier de stat ilegal.
Pe numele celor doi au fost intentate dosare penale. Ei au fost reținuție pentru 72 de ore în izolatorul de detenție provizorie și riscă o pedeapsă cu amendă în mărime de până la 750 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii între 150 și  200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *