La final de an, au fost premiate cele mai bune practici. Trei sunt din Călărași. Două – din Ungheni

Foto: din Arhivă

Și la finele anului 2018, ca, de altfel, și în edițiile anterioare, bunele practici din Călărași și Ungheni au atras atenția organzatorilor și au fost premiate în cadrul Galei celor mai bune practici ale autorităților publice locale, organizată de IDIS ”Viitorul”.
Astfel, orașul Călărași s-a ales cu trei premii, iar municipiul Ungheni – cu două.
Potrivit unui comunicat de presă al IDIS ”Viitorul”, la secțiunea ”Servicii publice de calitate, mai aproape de cetățeni”, primăriei Călărași i-a fost acordat premiul întâi pentru cea mai energo-eficientă grădiniță din Moldova – ”DoReMicii”.
La secțiunea ”Patrimoniul cultural-istoric, cartea de vizită a localității tale”, primăria Ungheni s-a ales cu premiul II pentru ”Tabăra de sculptură Ungheni – 555 de ani”, iar primăria orașului Călărași a luat premiul II pentru renovarea Muzeului de Istorie și Etnografie. Tot la aceeași secțiune, primăria Călărași a obținut premiul III pentru Festivalul viorii.
La categoria ”Dezvoltare locală prin implicare comunitară”, primăria Ungheni s-a ales cu premiul III pentru renovarea Parcului Central.
Evenimentul de premiere a celor mai bune practici ale autorităților publice locale este organizat de către IDIS „Viitorul”, în cadrul Programului bunelor practici ale autorităților publice locale, care este implementat cu suportul financiar al Consiliului Europei.
”Prin intermediul acestui program învățăm să descoperim lideri la nivel local și comunități inovatoare care, în ciuda tuturor, găsesc soluții la problemele comunității. Ne mândrim că acele bune practici care sunt testate de zeci de ani sunt preluate și implementate de alte comunități și, în acest fel, Moldova va face un pas înainte spre europenizare și, de ce nu, spre integrare europeană”, a menționat directorul executiv al IDIS „Viitorul”, Liubomir Chiriac.
De notat că la ediţia 2016-2017 a Programului Bunelor Practici au intrat în competiție 61 de bune practice, realizate de 37 de autorități publice locale.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *