Vizită istorică la muzeul din Bravicea

Oaspeți înalți la muzeul din Bravicea

Oaspeți înalți la muzeul din Bravicea

Excelența sa, Bartlomiej Zdaniuk, Amasadorul Republicii Polonia în Moldova, împreună cu președinta Societăţii poloneze „Polska Wiosna w Moldawii”, Oxana Bondarciuc, au vizitat muzeul din Bravicea.
Această vizită a avut loc, grație unui bravicean, stabilit cu traiul la Chișinău, Tudor Pruteanu. Anume el a intermediat-o, ”din dragoste și dorință de a promova Bravicea”, așa cum a explicat.
”Polonezii se mândresc mult cu muzeele pe care le au. Am vizitat Polonia de multe ori și m-am convins de aceasta. Cunoscând limba poloneză, mi-a fost mai ușor să-i înțeleg, să mă conving de dragostea lor față de țară, de obiceiuri, limbă, îndeletniciri. Am vizitat și numeroase muzee poloneze, unde acest lucru se simte cel mai bine”, a specificat Tudor Pruteanu.
Anume din acest considerent, a decis să-i aducă pe polonezi la muzeul din satul său natal, unde printre angajați se numără și mama lui, Nadejda Pruteanu.
”La muzeu poți vedea ceea ce a fost, cum a fost și poți intui cum va fi.  De aceea îi îndemn pe oameni să meargă la muzee ori de câte ori au ocazia. Să nu uite nici de muzeul satului Bravicea”, a subliniat dânsul.
Oaspeții polonezi au luat cunoștință de istoria satului Bravicea, prezentată de numeroasele exponate de epocă ale muzeului. Ambasadorul a lăsat în dar aici un album și un vas din ceramică cu imagini celebre din Polonia.
De notat că muzeul din Bravicea a fost fondat în anul 2003. Sfârșitul anului 2018 va rămâne în istoria muzeului respective ca perioada în care a avut loc prima vizită a unui official de rang înalt aici.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *