Un înalt demnitar din Gorj va ține lecții de istorie la Călărași

Gheorghe Nichifor

Gheorghe Nichifor

Chiar dacă centenarul Marii Uniri a fost deja marcat oficial, manifestările prilejuite de acest eveniment continuă.
Gheorghe Nichifor, vicepreședintele Consiliului Județean Gorj, va veni la Călărași, unde le va vorbi copiilor de aici despre Regina Maria și rolul ei în înfăptuirea Unirii d ela 1918.
Dânsul, pe lângă funcția înaltă pe care o are, mai este și profesor de istorie la Colegiul Național ”Ecaterina Teodoroiu” din Târgu-Jiu. Totodată, este autorul mai mai multor cărți istorice, printre care: ”Maria. Regina întregitoare de Țară și Neam”, ”Regina Marii Uniri” sau ”Intelectualitatea Gorjului şi Marea Unire”.
Gheorghe Nichifor a acceptat invitația președintelui raionului Călărași, Sergiu Artene, să vină pentru a le ține lecții de istorie adevărată copiilor din raion.
”Deocamdată, nu am stabilit care vor fi instituțiile care vor beneficia de aceste lecții. Cert este că vom merge, pentru început, în licee”, a specificat dânsul.
Imediat după sărbătorile de iarnă, Sergiu Artene spune că va începe să discute cu directorii instituțiilor de învățământ, să facă demersurile necesare pentru a stabili întâlnirea cu profesorul gorjean. ”Cu cât mai mult public îi va asculta prelegerile, cu atât mai bine va fi, pentru că este un subiect care merită să fie cunocut de toată lumea”, a mai adăugat președintele.
NOTĂ: Raionul Călărași este înfrățit cu județul Gorj. Recent, la 1 decembrie, președintele raionului Călărași s-a aflat într-o vizită în orașul de reședință al județului, Târgu-Jiu unde a sărbătorit Centenarul Unirii alături de gorjeni. Totodată, a avut întrevederi cu oficialitățile, fiind stabilite mai multe activități comune, ce se vor desfășura în anul care vine.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *