Localitățile noastre vor primi bani pentru proiecte de la ”surorile” de peste Prut

Foto: gazetaph.ro
Foto: gazetaph.ro

Foto: gazetaph.ro
Foto: gazetaph.ro

Înfrățirile vor aduce bunăstare începând cu 2019. Primăriile din Republica Moldova, care au semnat acorduri de înfrățire localitățile din România, vor putea beneficia de finanțare de la bugetele locale ale acestora sau din fondurile europene destinate administrației publice locale de peste Prut, scrie www.ziarulnațional.md, făcând referire la infoprut.ro.
În acest sens, Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat Decretul pentru promulgarea legii privind finanțele publice locale, care prevede și aprobarea finanțării de către autoritățile locale din România a unor proiecte propuse de autoritățile locale din R. Moldova, în baza înfrățirilor, informează
„Autorităţile administraţiei publice locale din România pot aproba finanţarea unor proiecte propuse de către autorităţile administraţiei publice locale din R. Moldova şi Serbia în baza acordurilor de înfrăţire/cooperare încheiate în condiţiile legii pentru Obiective de investiţii ale unităţilor administrativ – teritoriale din R. Moldova şi Serbia”, prevede actul normativ.
De la începutul acestui an, peste 160 de localităţi din R. Moldova au semnat acorduri de înfrăţire cu localităţi din România. În total, numărul acestora ar depăși cifra 500.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • Acest lucru se întâmplă deja din 2015, doar că acum a fost introdusă în lege această prevedere. Până la moment se făcea în temeiul unei Hotărâri de Guvern. Trebuie de menționat acest lucru pentru că deja foarte multe proiecte au fost realizate prin cofinanțare de către autoritățile locale din Romania. Raionul Călărași are 5 proiecte de acest fel, 4 din ele cofinanțate de Consiliul județean Prahova și unul de către Consiliul județean Călărași. Valoarea totală a acestor proiecte depășește 3 milioane lei.

    Reply
  • DOAMNE DUMNEZEUL NOSTRU !
    Ajuta sa se investească toate orașele si satele.
    Ajuta Doamne ca lumea sa prețuiască pe cei care ajuta..
    Noi avem nevoie nu numai dr bani dar si de multă CREDINTA si ÎNȚELEPCIUNE!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *