Gheorghe Petic a fost transferat în Penitenciarul nr.17 din Rezina

Gheorghe Petic în momentul arestării
Gheorghe Petic în momentul arestării

Gheorghe Petic în momentul arestării
Gheorghe Petic în momentul arestării

Președintele Organizației Teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, Gheorghe Petic a fost transferat în Penitenciarul nr.17 din Rezina. Informația a fost confirmată pentru UNIMEDIA de către purtătorul de cuvânt al Administrației Naționale a Penitenciarelor, Oleg Pantea.
„Gheorghe Petic a fost transferat ieri în Penitenciarul nr. 17 din Rezina în baza încheierii instanței de judecată”, a explicat dânsul.
Gheorghe Petic este acuzat de viol și a fost reținut pe 12 octombrie în momentul în care ieșea din sediul Primăriei Ungheni.
Chiar a doua zi după reținere, a fost transferat în izolatorul de detenție din Nisporeni. Pe 15 octombrie, a avut loc prima ședință de judecată în cazul lui Gheorghe Petic. Instanța a decis plasarea lui în arest preventiv pentru 20 de zile, în izolatorul din Bălți.
Pe 16 noiembrie, Procuratura Generală a cerut, iar Curtea Supremă de Justiție a acceptat strămutarea examinării cauzei penale pe numele lui Gheorghe Petic de la Judecătoria Ungheni la Judecătoria Orhei.
La data de 20 noiembrie, magistrații din Orhei au decis că Gheorghe Petic rămâne în arest preventiv până la data de 21 decembrie.
Gheorghe Petic este și fost angajat al Poliției de Frontieră, care anterior făcuse dezvăluiri despre scheme de contrabandă cu țigări care ar fi fost protejate de înalți funcționari.
La începutul săptămânii curente, Gheorghe Petic a postat pe pagina sa de facebook o scrisoare deschisă pentru liderul Partidului Democrat, Vlad Plahorniuc, în care spune: ”Te-ai folosit din plin de răbdarea și bunătatea acestui popor chinuit, dispersat, furat, manipulat, sărăcit și trădat. Astăzi simți că-ți fuge pământul de sub picioare, de aceea îți joci ultima carte a operei tale mizerabile care se numește ”punerea în închisoare prin fabricarea dosarelor” pe cei care nu-i poți cumpăra, șantaja sau speria. Nici nu-ți închipui în cele 60 de zile de detenție cât de mult m-ai călit și mai oțelit. Și stii de ce? Pentru că eu, Gheorghe Petic, mă trag din neamul lui Petic, neam numeros de mazili, care întotdeauna au mers cu capul sus, dar și din neamul lui Pușcasu, oameni culți, patrioți și inteligenți. (…) Și încă ceva. În celula mea mai este un pat liber, pe care este scris cu litere mari VLADIMIR PLAHOTNIUC”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *