FOTO | Aventură culturală. Scriitorii revin în școli

Gimnaziul ”Ion Vatamanu” din Pîrlița a avut parte de o mare surpriză în ajunul sărbătorilor de iarnă.
În ospeție le-a venit scriitorul Vasile Romanciuc, directorul editurii ”Cartier”, Gheorghe Erizanu, și bunul său prieten, Igor Munteanu, profesor conferențiar, co-fondatorul IDIS ”Viitorul”, fost ambasador al Republicii Moldova în SUA.
”Ne dorim să-i aventurăm pe scriitorii noștri să descopere Moldova profundă, să-și redescopere cititorii”, a explicat inițiatorul acestei vizite, Igor Munteanu, după care a specificat: ”Noi vrem să ajungem în cel puțin 10-15 școli în următoarele două-trei luni. Este rezultatul unor înțelegeri cu Gheorghe Erizanu, pe care l-am molipsit de această idee și care consideră că e o idee bună, care trebuie sprijinită”.

Gimnaziul ”Ion Vatamanu” a fost prima instituție unde au ajuns scriitoriii, grație acestui proiect cultural.
Referindu-se la întâlnirile cu cititorii, poetul Vasile Romanciuc a făcut următoarea confesiune: ”Astfel vezi în ce fel, cum și cât se apropie copiii, elevii, cititorul în general de  carte și asta ne ajută foarte mult să înțelegem lucrurile mai bine”, după care a subliniat: ”Avem copii foarte buni. Se consideră că ei se interesează numai de calculator, dar la foarte multele întâlniri pe care le-am avut m-am convins că nu este tocmai așa. Avem foarte mulți copii care caută cartea, care citesc mult. Cred că avem o speranță de mai bine”.
Nina Burlacu, directoarea gimnaziului, s-a arătat mai mult decât încântată de vizita celor trei, îndemnându-i și ea pe copii să citească, căci, vorba dânsei, ”când ai carte, nu se lipesc lucrurile rele nici de casă, nici de suflet”.









A doua zi, o întâlnire similară a avut loc și la Liceul ”Mihai Eminescu” din Sipoteni, Călărași. Doar că acolo, alături de Igor Munteanu și Gheorghe Erizanu, s-a aflat prozatorul Vladimir Beșleagă.
Cele două înstituții au primit în dar zeci de cărți de la editura ”Cartier”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *