Semnal clar al Ambasadei SUA în Republica Moldova: SUA sunt interesate de alegeri corecte și transparente

Ambasadorul SUA în Republica Moldova, Dereck J. Hogan, la ”Expresul”

Ambasadorul SUA, Derck J. Hogan, a venit la Ungheni, pe 27 decembrie,  cu un scop bine definit: să cunoască o mică parte din Republica Moldova, dar și să dea un semnal clar: SUA sunt interesate de alegeri corecte și transparente, de care, așa cum a menționat dânsul în interviul acordat ziarului EXPRESUL,  va depinde și relațiile bilaterale, precum și dezvoltarea acestora.
De aceea și-a dorit să se întâlnească atât cu reprezentanții administrației publice locale, cât și cu ai principalelor formațiuni politice din teritoriu. Totodată, a avut o întrevedere cu membrii Consiliului Electoral de Circumscripție.
Potrivit oficialului, atât primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, cât și președinta raionului, Ludmila Guzun, au dat asigurări că vor fi create condiții egale pentru toți concurenții electorali. Aceleași asigurări le-a primit și din partea Consiliului Electoral de Circumscripție.
”Sperăm că așa va fi. Dacă partidele ne vor comunica anumite nereguli, noi, la rândul nostru, vom discuta cu cei de la Consiliul Electoral de Circumscripție și vom încerca să găsim un numitor comun”, a spus dânsul.
Fiind întrebat dacă i-a plăcut drumul pe care a venit, Dereck J. Hogan a râs, apoi a menționat: ”Parțial a fost bine. Este foarte multă zăpadă”. Excelența sa a venit la Ungheni pe traseul Chișinău-Nisporeni-Ungheni.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *