Declaraţia membrilor API privind reflectarea alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019

Conştienți de responsabilitatea ce îi revine mass-mediei în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 24 februarie 2019, membrii Asociaţiei Presei Independente (API) îşi declară angajamentul de a reflecta nepărtinitor şi echidistant desfăşurarea campaniei electorale în conformitate cu prevederile statutare ale API şi cu normele deontologice jurnalistice.
Pe toată durata campaniei electorale, membrii API vor continua să profeseze un jurnalism obiectiv şi nu vor admite partizanatul politic. Spaţiul pentru publicitatea electorală va fi oferit candidaţilor independenţi şi formaţiunilor politice înregistrate oficial, respectând principiul accesului liber pentru toţi subiecţii electorali.
Membrii API îşi asumă angajamentul să nu se implice în campanii de denigrare/defăimare a concurenţilor electorali. În acelaşi timp, jurnaliştii vor investiga şi vor informa cititorii despre candidaţii la funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, implicaţi în promovarea unor interese de grup sau în alte acţiuni cu caracter ilegal sau împotriva statului de drept.
API face apel către toţi proprietarii/editorii instituţiilor mass-media din Republica Moldova să nu se lase influenţaţi de concurenţii electorali şi să se abţină de la orice formă de manipulare a opiniei publice şi de la promovarea discursului de ură, respectând pluralismul de opinii şi principiile eticii profesionale.
Aprobată de Consiliul de Administrare al API,
6 decembrie 2018
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

  • Fut si iam crezut pe astia de la API cind te gindesti ca Platon cind baga bani in Maia si Nastase prin UE aici nu ar putea sa ii cumpere si pe astia…

    Reply
  • Ei de ce mai fac aștea valuri in tazik? Daca sa spus ca alegerile aceste o sa fie trannsparente corecte si drept dovada vor fi camere video in toate sectiile de votare, principalu cadidatii sa fie corecti in timpul campanie electorale si sa joace curat nu murdar ca alde Nastase la alegerile primare din primavara anului 2018.

    Reply
  • Astia de la API, niciodata nu i-au masuri cu presa „libera” ca TV8 si JTV, atunci cind astia manipuleaza in cel mai drastica mod…dar la alegeri tem bolee!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *