Au fost desemnați jurnaliștii anului 2018. Cei mai buni dintre cei buni

Premiile ”Expresului” de-a lungul anilor la Gala Clubului de Presă

Premiile ”Expresului” de-a lungul anilor la Gala Clubului de Presă

Tudor Iașcenco, membru de onoare al Asociației Presei Independente (API), fost președinte al API, directorul ziarului ”Cuvântul” din Rezina, a primit Premiul de excelență în cadrul Galei Anuale a Clubului de Presă, ediția a XXIV-a, care s-a desfășurat pe 6 decembrie curent.
Per total, au fost oferite nouă premii la șase categorii. Au fost acordate și șase premii speciale.
Printre premianți se numără Tatiana Mitrofan de la ziarul „Observatorul de Nord” (Soroca) – la categoria Presa scrisă; Marina Ciobanu și Viorica Tataru de la „Ziarul de Gardă” – la categoria Emisiune TV/Radio. Câștigătoare la aceeași categorie a fost desemnată și Natalia Sergheev de la Radio Europa Liberă.
Premiul pentru fotojurnalism i-a fost acordat lui Andrei Mardari (Agenția „Moldpres”) și Nadejdei Roșcovanu („Jurnal de Chișinău”).
Investigația anului a fost desemnată „Paradisul Oligarhului”, realizată de Nicolae Cușchevici, Liuba Șevciuc și Olga Ceaglei de la RISE Moldova.
La categoria Reportaj TV, premiul i-a revenit Stelei Dănilă de la TVR Moldova, iar la categoria Longread premiile le-au revenit Poline Cupcea („Oameni și Kilometri”) și redacției NewsMaker.
Un premiu special, ”Evoluția anului”, i-a revenit TV8; ”Speranța anului” – lui Iurie Rotaru de la  ziarul SP, Bălți. Premiul ”Cel mai bun vlog/blog” a mers la Alina Andronache (Vlogul unei Mame Feministe), iar portalul Nokta.md a obținut un premiu special pentru cea mai bună reflectare a realităților din regiunile R. Moldova de către presa locală. TVR Moldova a fost premiată pentru cel mai bun proiect media – campania „Generația Unirii”.
Tot în cadrul Galei a fost înmânat Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică, care i-a revenit colegilor de la ziarului „SP” din Bălți.
De notat că Gala ”Jurnaliștii anului” se organizează anual, începând cu 1995.
Și ”Expresul” are la activ patru premii obținute în cadrul Galei ”Jurnaliștii anului” din anii precedenți.
Astfel, Lucia Bacalu a fost declarată ”Cel mai popular jurnalist din presa locală” în anul 1995, iar în anul 2001 – câștigătoare în topul ”10 jurnaliști ai anului”. În anul 2007, ”Expresul” a primit premiul ”Debutul anului”. În 2013, Ina Landa, pe atunci redactor-șef al PP ”Expresul”, a obținut premiul ”Speranța anului”.
Totodată, în acest an, ”Expresul” s-a numărat printre candidații la Premiul Național de Etică și Deontologie Profesională Jurnalistică, obținând cel mai mare număr de voturi din partea publicului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *