Vin sirienii!?

Prima dată, sperietioarea a mers. Vă mai amintiți de cei 30 de mii de sirieni pe care, cică, Maia Sandu i-ar fi adus în Moldova, dacă ar fi fost aleasă președinte?
Doamne, ce griji pe capul poporului, ce mai vânzoleală. Vedeai câte o bătrână pe la poartă cu ochii injectați de ură și, totodată de frică: cică, vin sirienii.
Se pare că nimeni niciodată nu a învățat-o nici pe ea, nici pe alte sute de mii de moldoveni să gândească, să analizeze ceea ce aud și văd.
Nimeni dintre aceștia nu s-a întrebat măcar pentru o clipă: ”La ce o fi vrut să vină sirienii, mai ales într-un număr atît de mare, în una dintre cele mai sărace țări din Europa? Ce să caute aici?”.
Nu s-au întrebat și au votat anapoda.
Sirienii nu au mai venit. Dar nici în frigiderele oamenilor nu au apărut mai multe produse. Nici bani mai mulți nu au moldovenii noștri. Nici justiția nu e mai bună.
Se apropie noi alegeri și noi sperietori se văd la orizont. Cică, securiștii ruși dau năvală peste noi. S-au infiltart prin anumite ONG-uri și sunt gata să ne distrugă.
Ei și ce dacă poporul, în mare parte, nu prea știe ce înseamnă ONG, ce-i cu acel ”Open Dialog” care, cică, are legături dubioase cu… cine credeți?
Corect! Iar cu Maia Sandu. Și cu Andrei Năstase.
Câtă vorbăraie s-a pornit. Parlamentul nostru a creat până și o comisie specială, care, cică, investighează nu știu ce acolo. Cu ușile închise! E mai groaznic nu știu cum așa.
Poți spăla din nou creierii oamenilor, care nu vor să-și pună întrebări, nu vor să analizeze ce se întâmplă cu adevărat, nu vor să se informeze.
Și va veni o zi, când va fi anunțat verdictul. Oponenții actualei guvernări trebuie nimiciți. Iar cei ce s-au oploșit prin Parlament sau Guvern sunt meșteri la astfel de treburi.
N-or ști ei cum să fie onești și corecți, n-or ști cum să stârpească hoția și corupția care ne înădușă, în schimb știu cum să manipuleze cu mințile oamenilor, cum să se dea mari apărători ai poporului moldovenesc.
Nu mai contează că Plahotniuc are o mulțime de vile luxoase de milioane de euro, pe care a încercat să le ascundă. Dacă ar fi fost cumpărate pe bani cinstiți, de ce le-ar fi ascuns?
Nu mai contează că sunt arestați oameni în plină stradă, cărora le sunt fabricate dosare de tot felul. Nu mai contează că profesori care au instruit mii de copii moldoveni și au adus pentru Moldova  zeci de medalii de la olimpiade internaționale sunt expulzați și trimiși în închisorile din Turcia. Nu mai contează că Dodon se plimbă fără niciun folos ba în Rusia, ba pe muntele Athos.
Nu mai contează că Uniunea Europeană s-a întors cu spatele la noi și nu mai vrea să ofere ajutoarele pe care le oferea acum câțiva ani.
Contează doar ca opoziția să nu vină cumva la putere. Doamne, ce jale ar mai fi în tabăra celor care au început din nou a ne prosti cu ”Pro Moldova” și cu ”Pro moldoveni”.
Te uiți și te minunezi. Oare chiar se cred salvatori cei cu ”pro Moldova”, după ce au tot ”crescut” Moldova? Sau ne au pe noi de proști?


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Am citit materialul despre sirieni și, fără să vreau, mi-am amintit acele vremuri din perioada preelectorală: Doamne, câtă neghiobie a fost băgată în mintea oamenilor! De fapt, într-un vas gol poți turna orice. Ducem lipsă de capacități mintale și nici nu dorim a compensa printr-o gândire chibzuită această goliciune. E strigător la cer, dar … dă Doamne mintea moldoveanului de pe urmă

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *