Stadionul Central din Ungheni se extinde și se modifică

Lucrări la Stadionul Central
Lucrări la Stadionul Central

Lucrări la Stadionul Central
Lucrări la Stadionul Central

Amatorii sportului din Ungheni vor avea noi posibilități de antrenament și competiții. În aceste zile, au loc lucrări de construcție a două miniterenuri de sport, amplasate pe teritoriul stadionului central din Ungheni.
Unul dintre miniterenuri va fi multifuncțional: de tenis, volei și baschet, având un înveliș cauciucat. Al doilea teren, cu înveliș artificial, va fi de mini-fotbal.
Noile terenuri sportive vor fi iluminate și dotate cu toate accesoriile necesare. Totodată, vor fi îngrădite. Cu toate acestea, susține primarul Alexandru Ambros, accesul la ele va fi liber.
”Sperăm ca acest loc să devină atractiv pentru orășeni, iar pentru cei care practică sportul – un sprijin în plus în vederea creșterii performanțelor sportive ”, a subliniat dânsul.
De notat că amenajarea celor două miniterenuri se datorează Proiectului ”Mod sănătos de viață asigurat de o infrastructură sportivă transfrontalieră modernă”, implementat în parteneriat cu un oraș-frate, Novoselytsya din regiunea Cernăuți, Ucraina, în cadrul proiectului ”Modernizarea infrastructurii transfrontaliere de sport pentru o viață sănătoasă”, finanțat de Uniunea Europeană.
Cu patru ani în urmă, la 25 noiembrie 2014, la Ungheni a fost dat în exploatare un stadion de fotbal cu înveliș artificial, despre care președintele Federației Moldovenești de Fotbal, Pavel Ciobanu, spunea că a fost construit conform standardelor europene și că va aduce mari beneficii orașului Ungheni.
Tot atunci, primarul Alexandru Ambros spunea că este aprobat un plan de reconstrucție a stadionului: tribunele vor fi construite doar pe o sigură parte, gardul din piatră va fi dărîmat, iar în locul lui va apărea altul, transparent, ceea ce, vorba primarului, va oferi un aspect mai atractiv întregului stadion.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

4 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *