Se caută bătrâni. De ce și pentru cine

Centrul Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni
Centrul Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni

Centrul Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni
Centrul Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni

Dacă, până nu demult, Centrul de Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni presta servicii doar pentru persoanele vârstnice din partea locului, iată că acum ușile Centrului sunt deschise pentru orice bătrân din orice colț al Republicii Moldova.
Există, însă, câteva condiții pentru a-i accepta.
Nu sunt acceptați doar bătrânii cu probleme grave de sănătate mentală sau cei țintuiți la pat.
”Perioada de ședere aici, la noi, este nelimitată, iar costul pentru o lună este de 4585,60 lei”, a specificat directoarea instituției, Nely Lupu.
Pentru beneficiarii centrului sunt create cele mai bune condiții: și alimentare de trei ori pe zi plus două gustări, și servicii de igienă, și fizioterapie. Centrul are o sală unde vârstnicii pot să facă sport, există și săli de recreere, și o cantină cu toate condițiile necesare. La dispoziția bătrânilor se află în permanență și medici, și asistenți sociali.
În prezent, din cele 21 de locuri 18 sunt ocupate.
”Ne dorim ca și cele trei locuri rămase libere să fie ocupate și facem tot ce ne stă în puteri ca bătrânii să se simtă aici confortabil, să beneficieze de tot ce e mai bun”, a spus, la final, Nely Lupu.
Centrul de Reabilitare și Reintegrare Socială a Bătrânilor din Ungheni este situat pe strada George Meniuc, 8 din municipiul Ungheni.
Telefon pentru informații suplimentare: 0236 24263


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

  • SUNT foarte indignata-suma minima de a supravetui e 1580 lei,la casa de batrani platesc 4500 ,insamna ,ca sa duci o viata cat de cat mai usoara e nevoe de 4500 de lei pe luna ,unde-i dreptatea,daca ar avea macar fiecare 1500,dar au de la 300 -700 lei.La cine sa se mai adreseze acesti batrani cu aceste pensii ,cine pot sa le plateasca ,ca sa aiba si ei cat de cat o viata mai linistita,mai ales pentru cei de la tara,care traesc in frig si saracie.Ooo ,cand iati asculta ti se rupe inima in pept,cum plang si ii blastama pe cei , care-si bat joc de ei .mai ales de pensionarii,care au esit la pensie pana in 2000,nici un cuvant nu spun de ei.Acestea au avut ce-a mai grea viata -au trecut prin razboi, foamete organizata de US colectivizare,, deportati.Asteapta cat mai repede sa scape de ei.Ntct un pensionar ,eu cred ,nu-i,care sa plateasca din pensie .Sunt intretinuti de copii plecati peste hotare,sau au scris imobilul pentru intretinere Asta-i realitatea SE LAUDA ,CA AVEM CASE DE BATRANI,,,, VAI SI AMAR DE VIATA BATRANILOR NOSTRI .!!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *