La Cornova a fost construit un centru multifuncțional cultural. Cu patru ani în urmă, primarul îi mulțumea lui Vlad Filat. Ce zice dânsul acum

Centrul multifuncțional cultural ”Dimitrie Gusti” de la Cornova
Centrul multifuncțional cultural ”Dimitrie Gusti” de la Cornova

Centrul multifuncțional cultural ”Dimitrie Gusti” de la Cornova
Centrul multifuncțional cultural ”Dimitrie Gusti” de la Cornova

Acum patru ani, pe 12 noiembrie 2014, la Cornova, raionul Ungheni, începea construcția Centrului multifuncțional cultural ”Dumitrie Gusti”.
”Mulțumesc echipei PLDM de la centru, cît și din raion, îndeosebi Președintelui PLDM, Vlad Filat, pentru suținere. Dumnezeu să ne ajute”, posta, în acea zi, pe pagina sa de facebook, primarul de Cornova, Ștefan Roșca.
În prezent, lucrările de construcție a edificiului au fost terminate. ”Mai e nevoie de mobilier și de amenajări exterioare”, a făcut o remarcă primarul, subliniind că Centrul va fi inaugurat oficial doar atunci când va fi totul gata.
Când se va întâmpla acest lucru încă nu se știe. ”Primăria, la momentul actual, nu dispune de surse financiare pentru mobilier. Sperăm să ne ajute oameni de bună credință, inclusiv originari din Cornova, ca să putem deschide acest centru”, a explicat dânsul.
12 noiembrie 2014. Așa a început
12 noiembrie 2014. Așa a început

De notat că edificiul a fost construit de la zero, are cinci încăperi și o sală mare, de festivități. Aici vor fi găzduite biblioteca publică și căminul cultural. Aici vor activa și câteva cercuri pentru copiii și tinerii din sat.
Fiind întrebat dacă i-ar mulțumi și azi echipei PLDM și lui Vlad Filat personal pentru acest centru, Ștefan Roșca a răspuns: ”Vrem sau nu vrem, îi place cuiva sau nu, trebuie să fim sinceri și să spunem că anume Vlad Filat a fost cel care ne-a făcut să începem construcția acestui centru. Dânsul a venit cu propunerea să stabilim un teren pentru construcție și a promis că ne va susține. Așa a și făcut”.
Totodată, primarul de Cornova a subliniat că a beneficiat, ulterior, de ajutorul tuturor  guvernelor care s-au perindat de atunci. ”Nimeni nu ne-a pus piedici. Ne-au susținut toți: unii – într-o măsură mai mare, alții – mai puțin, dar ne-au ajutat”, a specificat dânsul.
Construcția Centrului multifuncțional cultural de la Cornova a costat peste șase milioane de lei.
Ștefan Roșca s-a destăinuit că și-ar mai dori, în preajma Centrului multifuncțional cultural ”Dumitrie Gusti”, și un muzeu al satului, căci Cornova are o istorie bogată, care merită să fie promovată. Până atunci, însă, mai este.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *