Focul a mistuit etajul doi al unei clădiri din Călărași

Incendiu de proporții la Călărași. În dimineața zilei de 3 noiembrie, etajul doi al unui edificiu cu două etaje a ars complet. Nu a avut nimeni de suferit. Incendiul a izbucnit la ora 3.40 dimineața, iar în încăpere nu era nimeni.
Potrivit lui Nicolae Steclari, șeful Secției Situații Excepționale din Călărași, la primul etaj este un auto-service, iar la al doilea etaj era un bar, care era dat în arendă de către proprietarul auto-service-uluia ltei persoane. ”Când au ajuns pompierii, tot etajul doi era în flăcări, deci nu s-a mai putut salva nimic. În schimb etajul unu și depozitul de alături care era la un metru distanță a rămas intact”, povestește Nicolae Steclari.
Care este cauza izbucnirii incendiului, încă nu se știe dar urmează a fi stabilită în câteva zile de către specialiștii de la Laboratorul tehnico-criminalist al Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. ”Sunt mai multe versiuni dar așteptăm să vedem până la urmă care totuși a fost cauza izbucnirii incendiului. În câteva zile sper să avem un răspuns concret”, a mai adăugat șeful SSE Călărași.
Potrivit lui Nicolae Steclari, în acest an la Călărași au fost înregistrate 32 incendii, cu trei incendii mai puține decât aceeași perioadă a anului trecut.
Reamintim că în 2013 la Călărași a fost implementat un proiect pilot – ”Un detector de fum instalat – o viață de om salvată garantat”. Acesta a fost realizat de Secția Situații Excepționale în parteneriat cu primăria Călărași. Atunci, au fost  achiziționate 80 de detectoare de fum, în valoare de 10 mii lei, banii fiind alocați din bugetul local. Iar în 2014, s-a desfășurat a doua etapă a proiectului, când, grație Ambasadei SUA în Republica Moldova, au beneficiat de detectoare de fum peste 600 de familii din întreg raionul Călărași.
Totodată, pe perioada de iarnă, pompierii călărășeni merg din localitate în localitate, la fiecare casă pentru a informa cetățenii despre cauzele izbucnirii incendiului și despre măsurile de protejare împotriva incendiilor.
 
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey” text=”dark”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ)[/button]
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *