Vreau să fiu solidară, dar nu pot

Logic și firesc ar fi să fiu solidară cu femeia care, cică, a fost violată de Gheorghe Petic. Istoria a căpătat un mare răsunet, e unul dintre puținele ”violuri” atât de mediatizate. Iar presupusul violator la fel e unul dintre puținii care a fost reținut într-un timp record: la două ore după săvârșirea faptei.

Încerc să găsesc motive pentru a fi solidară cu acea femeie, dar nu pot. Am ascultat înregistrarea făcută publică de poliție, în care acea femeie, în vârstă de 31 de ani, anunța că a fost violată. Am ascultat-o o dată, apoi încă o dată. Am mai ascultat-o.

Da, ofta, sărmana, dar, nu știu cum, cam artificial. Nu, nu poate o femeie violată, o femeie speriată de moarte, să vorbească pe un așa ton atunci când anunță poliția despre un viol. Este imposibil! Nu am auzit în glasul ei nicio notă care să mă convingă că a fost pentru ea o experiență traumatizantă.

Am citit și ce spun specialiștii, în mod special fostul procuror al capitalei, Ivan Diacov. Acest om afirmă că, în cei 35 de ani de activitate, nicio victimă a unui viol nu a telefonat personal să anuțe despre ceea ce i s-a întâmplat și că este imposibil ca după o astfel de traumă psihică și fizică să telefonezi după 15 minute și să vorbești despre ceea ce ți s-a întâmplat.

De ce oare nu și-a așteptat soțul să-i zică ce i s-a întâmplat? Nu are nicio prietenă, căreia i s-ar fi putut destăinui?
Femeile, în astfel de situații, credeți-mă, vor plânge, se vor închide în sine, vor suferi extrem de mult, până se vor decide să anunțe poliția. Ei i-au trebuit doar 15 minute!

Multe nu se leagă în această istorie.

Nu-l cunosc personal pe Gheorghe Petic, dar nu cred și basta că a fost un viol. Înclin să cred că totul a fost înscenat, doar că regizorul nu are pic de talent. Prea e cusut totul cu ață albă, începând de la acel apel telefonic, continuând cu operativitatea ieșită din comun a poliției și terminând cu încarcerarea bănuitului.

Mă tot uitam la acest Gheorghe Petic și mă gândeam: să fie oare un maniac sexual, din moment ce atâta poliție s-a mobilizat? De ce a fost arestat? Prezintă oare chiar pericol pentru societate?

Eu personal, vă spun cu toată sinceritatea, nu m-aș teme deloc să-l întâlnesc, fie și la miez de noapte. Nu are omul alură de violator.
Da, a deranjat. A deranjat, prin acțiunile și afirmațiile sale din ultima perioadă, el fiind unul dintre activiștii civici foarte vocali. A anunțat de nenumărate ori că este urmărit, că i se pregătește arestul. Nu știa exact când și prin ce metode.

Uite că s-au găsit metodele. Jalnice pentru reprezentanții organelor de forță.

Cazul lui Gheorghe Petic îmi amintește de un alt caz parcă tras la indigo. La începutul carierei mele jurnalistice, la Ungheni fusese arestat, la fel cu tam-tam, la fel pentru viol, un mare activist politic. Pe atunci i se zicea frontist. Și acela era foarte vocal și deranja multă lume.
În cele din urmă, s-a dovedit că nu a fost niciun viol și că acea minoră – atunci găsiseră o minoră! – demult nu mai era, vorba moldoveanului, fată mare.

În schimb, i-au închis gura pentru o perioadă de timp. Asta se dorește și acum.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

5 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *