VIDEO | Pisicile nimănui au devenit problema tuturor

Pisicile fără stăpân au împânzit orașul Ungheni. Le vezi pe la containerele cu gunoi, le vezi în scările blocurilor locative, le vezi alergând prin iarbă…
Deocamdată, nu deranjează într-atât, încât orășenii, cu excepția mamelor cu copii mici, să se indigneze. Dar numărul loc crește constant.
Ele lasă urme în nisipiere, în intrările de la blocuri. Specialiștii susțin că sunt purtătoare a numeroși paraziți. Pisica poate infesta omul, dar mai ales, copilul, cu râie, cu ascaridoză (limbrici), dipilidioză (copiii care devin purtători ai acestor paraziți se confruntă cu fenomene alergice, secreție exagerată de salivă, diaree, prurit perianal și somn agitat) etc.
Iată-le, în toată frumusețea lor, pe la gunoi și în alte locuri unde s-au oploșit pisicile fără stăpân.

Acest spot video este produs în cadrul Proiectului ”Vocea cartierului tău”, realizat de ziarul ”Expresul” în cadrul programului ”Încurajarea tinerilor să devină cetățeni activi”, implementat de IREX Europe și AO ”Centrul Media pentru Tineri”, finanțat de Uniunea Europeană și nu reflectă neapărat punctele de vedere ale Uniunii Europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • chear e mare problema, sa luati si masuri ar fi cel mai bine, nisipari blocuri scari chear si in caruciorul copilului in bloc au facut treaba😤💩 dimineata si seara in curtea blocului eminescu si nationala sunt hranite, sunt o stina mare , nu ai pe unde calca te temi sa nu calci intr un💩👍

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *