FOTO / Vedeți ce spune minsitrul Ghiril Gaburici despre protestul de la Sipoteni

Ministrul Chiril Gaburici, a mers la stația din Sipoteni, pentru a se documenta despre situația care s-a creat ieri dimineață.

Potrivit ministrului, incidentul s-a produs din lipsa celui de-al patrulea vagon, care a suferit unele defecțiuni tehnice. Ministrul a cerut explicații conducerii CFM, privind faptul că pasagerii nu au fost anunțați despre lipsa celui de-al patrulea vagon, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii.

Astfel, Chiril Gaburici a solicitat directorului general al Î.S. „Calea Ferată din Moldova”, Iurii Topala să intervină, pentru a suplini numărul de vagoane în zilele de luni și vineri, precum și în ajun și după sărbătorile naționale. „Trebuie să asigurăm oamenilor confort, siguranță, prețuri accesibile și operativitate. Avem toate instrumentele la îndemână pentru a crea aceste condiții”, a menționat ministrul.

Conducerea Ministerului Economiei și Infrastructurii a fost asigurată de faptul că trenul de pasageri Chișinău-Ungheni-Chișinău va fi suplinit cu vagoane, evitând crearea disconfortului pentru călători.

“Este inadmisibil ca, fără să fie anunțați călătorii, să fie scos un vagon din circulație și să rămână doar 3, atât timp cât chiar și 4 nu întotdeauna sunt destule. Am stabilit cu conducerea CFM că în zilele de luni și vineri vor circula 2 garnituri a câte 4 vagoane, iar până la 1 decembrie, se va veni cu soluții ca să fie antrenate permanent 8 vagoane și va fi efectuată o analiză a fluxului de pasageri. Într-adevăr este nevoie de eficientizarea activității CFM, dar nu în defavoarea oamenilor”, a punctat Chiril Gaburici.

Trenul de pe cursa Ungheni – Chișinău circulă zilnic, cu pornire la ora 03:51 din stația Ungheni, iar la Sipoteni acesta ajunge la ora 05:15, în capitală staționând la ora 06:59. Costul unei călătorii pentru întreg traseul este de 24 de lei, iar din st. Sipoteni și până la Chișinău, prețul unui bilet este de 14 lei.

Reamintim că ieri dimineața, pe la ora 5.00, sipotenenii au blocat accesul trenului spre Chișinău.  
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ).[/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Trenurile „cumparate” din Ro au disparut….. dar in astea 3 vagoane drept siguranta si confort este)))) penibil…bataie de joc!!! Zice” anuntati calatorii” dar unde in tara asta cineva a anuntat ceva vreodata??!!!

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *