Un nou termen pentru finalizarea drumului Chișinău-Ungheni, anunțat de un ministru

Imagine simbol

În fotografie: pe traseul Chișinău-Ungheni
Foto: Lucia Bacalu

Nu a trecut nici o lună de la anunțarea unui nou termen pentru darea în exploatare a drumului Chișinău-Ungheni și iată că ministrul Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, vine cu un alt termen.
Dânsul a declarat, pe 4 octombrie, în cadrul emisiunii ”Moldova în direct” de la postul public de televiziune că reabilitarea drumului Chișinău-Ungheni va fi fi încheiată până la sfârșitul anului 2019.
Cu două săptămâni în urmă, însă, serviciul de presă al Administrației de Stat a Drumurilor afirma că ultima porțiune de drum de pe acest traseu urmează să fie dată în exploatare în anul 2021.
În cadrul emisiunii ”Moldova în direct”, ministrul Gaburici a precizat că lucrările de reparație a drumului respectiv au fost reluate.
Dânsul a recunoscut că „eram în situația să pierdem finanțarea pentru reconstrucția drumului Chișinău-Ungheni”, din cauza contractului ”problematic”.
Reamintim că startul reabilitării drumului Chișinău-Ungheni a fost dat pe 20 august 2014. Atunci s-a promis că cele două companii selectate – Evracson (Azerbaijan) și OHL ZS (Cehia) au la dispoziție 24 de luni pentru realizarea proiectului respectiv, care va costa 80 milioane de euro, bani oferiți de Banca Europeană de Investiții.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *