De ziua pedagogului. Cui îi datorăm succesele și realizările. Ce spun foști elevi din Nisporeni

Dumitru Grosei
Dumitru Grosei

Dumitru Grosei, regizor, originar din Mărinici, Nisporeni
Îi mulțumesc, în primul rând, primei mele învățătoare, Ecaterina Alexeev, apoi dirigintei din clasele IV-VIII – Maria Dascalciuc, dar și tuturor pedagogilor din fosta școală medie din Mărinici, care au activat în perioada când
am învățat eu acolo.
Le mulțumesc tuturor pentru răbdarea pe care au avut-o cu mine și le doresc multă sănătate, inspirație, răbdare cu noile generații, dar și un salariu decent.
Mihai Stamati
Mihai Stamati

Mihai Stamati, designer, originar din Ciutești, Nisporeni
Atunci când e vorba despre școală, îmi aduc aminte cu multă admirație de doamna Maria Focșa, profesoară de limbă și literatură română la Liceul ”Mircea Eliade” din Nisporeni. Îi datorez sensibilitatea, modul emoțional, dar și critic de a aborda lucrurile.
Aici am început să îmi pun scopuri, iar profesorii m-au ajutat să cresc independent. Nu eram foarte departe de părinți, dar totuși destul încât să ajung acasă, la Ciutești, doar pe final de săptămână.
Îmi amintesc cu drag de domnul Mihai Bortă și profesorii de la Școala de Arte Plastice. Acolo mergeam la studii după orele de la liceu, călind sămânța de dragoste pentru arte pe care, încă fiind puști, mi-a sădit-o tata (Grigore Stamati) când mă lua cu el la școala de Arte Plastice din Ciutești.
Gândurile mele bune se îndreaptă către toți pedagogii de la școala din Ciutești, Liceul ”Mircea Eliade”, Școala de Arte Plastice din Nisporeni. Au fost modele comportamentale, care mi-au influențat drumul și mi-au cultivat voința de a fi azi mai bun ca ieri și mâine mai bun ca azi.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *