O tabără de sculptură și la Călărași. Când?

In fotografie: Sculptură de Dumitru Rusu – Scvorțov

În timp ce la Ungheni există o tabără internațională de sculptură deja de mai mulți ani, la Călărași abia se coace ideea. În primăvara anului viitor, la Călărași se dorește a fi inaugurată o tabără de sculptură, la baza căreia va sta opera sculptorului călărășean Dumitru Scvorțov – Russu.
Despre acest lucru a anunțat de curând președintele raionului Călărași, Sergiu Artene. ”Suntem încă la nivel de idee. Am discutat despre acest lucru cu consilierii din consiliului raional și toți au împărtășit ideea”, povestește președintele.
Astfel, urmează că toate detaliile privind organizarea să fie puse la punct: proiectul de decizie să fie trecut prin consiliu, să se găsească un responsabil de organizare, să fie prevăzuți bani în buget pentru organizarea evenimentului și desigur, stabilirea ciplitorilor în piatră care vor reda la scară mai mare sculpturile lui Dumitru Scvorțov. ”Sunt multe nuanțe care ar trebui puse la punct și este mult de lucru, dar sper că vom reuși să organizăm această tabără de sculptură”, a mai spus Sergiu Artene.
Ulterior, sculpturile vor fi instalate în orașul Călărași. ”În primul rând ne dorim să valorificăm opera lui Dumitru Scvorțov și în același timp vrem să dăm o altă valoare orașului nostru cu aceste sculpturi, pentru că Dumitru Scvorțov are niște lucrări foarte interesante”, a conchis președintele raionului Călărași.
De menționat că Muzeul de Istorie și Etnografie din Călărași deține circa 200 de sculpturi ale lui Dumitru Scvorțov – Russu, toate fiind donate de către fiica acestuia, Mariana Scvorțov. Plus la aceasta mai deține și picturi, și grafică, și scrisori, și fotografii de-ale artistului.
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ)[/button]
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *