VIDEO / Gheorghe Petic: ”În celulă este un miros insuportabil, fapt pentru care îmi fac griji să nu mă fi îmbolnăvit de tuberculoză”

Gheorghe Petic
Gheorghe Petic

 

Gheorghe Petic
Gheorghe Petic

Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr, a fost ținut în condiții groaznice în izolatorul din Nisporeni, în care a fost plasat inițial.
”Prieteni, vreau să vă aduc la cunoștință faptul cum am fost reținut și în ce condiții. Vreau să cunoască o țară întreagă cum am fost maltratat” – a scris Gheorghe Petic pe pagina sa de Facebook.
Începând cu data de 13 octombrie 2018 ora 5.50 dânsul a fost reținut până la data de 15 octombrie 2018 ora 10.00, în izolatorul IP Nisporeni în condiții inumane. Gheorghe Petic mai scrie că nu a avut apă două zile, deoarece erau deteriorate sistemele de apă potabilă și sistema de canalizare, astfel nici la veceu nu a putut merge. În celulă era o mizerie de nedescris, păturile cu care se învelea erau niște zdrențe și pline de păduchi, urmele de păduchi care a fost înțepat o poate confirma medicul. În celulă nu a avut oxigen și lumina, a fost foarte frig, este o mizerie totală, nu este nici pe departe aptă pentru ca în ea să trăiască oameni. Nu a fost scos la plimbare, deoarece nu este îndeajuns personal. În celulă este un miros insuportabil, fapt pentru care își face griji să nu se fi îmbolnăvit de tuberculoză… ”Deci vă dați bine seama că ei vor să mă distrugă psihic”, a mai scris dânsul, după care a continuat: ”Oameni buni…nu cedați, nu vă lăsați intimidați de criminalii de la guvernare. Aici ei trebuie să stea, locul lor este în celulă. Luptați pentru ca ei să ajungă în celula din Nisporeni. Eu vă confirm că nu am violat pe nimeni nici odată. Nu vreau să mă justific. Voi o să vă convingeți”.
Reamintim că Gheorghe Petic, liderul organizației teritoriale Ungheni a Platformei Demnitate și Adevăr a declarat greva foamei după ce Judecătoria din Ungheni și-a spus verdictul în cazul lui, acesta fiind arestat în după amiaza zilei de vineri, 12 octombrie, fiind învinuit de viol.
Totodată, ieri, 21 octombrie, a fost organizat un protest în fața Judecătoriei Ungheni întru susțiunerea lui Gheorghe Petic.
https://www.facebook.com/100025693351621/videos/246690456197398/
 
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere, indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ). [/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

3 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *