Foștii elevi ai școlii din Bravicea i-au făcut o surpriză frumoasă dirigintei lor la ziua sa de naștere

De o surpriză frumoasă a avut parte Pelaghia Gorincioi din Bravicea. Dânsa, fiind profesoară la fosta școală medie, la cei 79 de ani, pe care i-a împlinit duminică, 21 octombrie, i-a avut drept oaspeți nu doar pe copii și nepoți, dar și pe câțiva elevi de-ai săi. Promoția anului 1980.

Iar inițiativa i-a aparținut fostului elev, Victor Belinschii, care acum locuiește în Chișinău. I-a contactat pe o parte din colegii săi, s-au înțeles și au mers în ospeție la diriginta lor, Pelaghia Gorincioi cu un buchet mare de flori și multe amintiri frumoase. ”Nu am știut că vor veni, a fost o surpriză”, povestește Pelaghia Gorincioi, după care a mai adăugat: ”Am avut foarte mari emoții când i-am văzut”.
Dânsa povestește că îi ține minte pe fiecare elev de-al ei. Iar elevii acestei promoții, pe care i-a luat de mici și i-a crescut și educat până în clasa a X-a, au fost foarte sârguincioși și la carte, și la muncă. ”Am mers cu ei și la diferite concursuri școlare, și în excursii, și la lucru în colhoz. Întoatdeauna au fost foarte bravi”, își amintește fosta profesoară.
”A fost o întâlnire de suflet”, ne-a spus și fosta elevă Angela Zatic, acuma șefa bibliotecii publice ”George Munteanu” din Bravicea. A fost o întâlnire cu amintiri, poezii, cântece, voie bună și multe cuvinte de recunoștință pentru munca nobilă de pedagog. ”Cu acest prilej, ne-am văzut și noi colegii, cei care am absolvit Școala Medie Bravicea în anul 1980”, a mai adăugat șefa bibliotecii.
De fapt, elevii doamnei Pelaghia Gorincioi nu o uită niciodată. Ei obișnuiesc adesea să meargă la ea în vizită, făcându-i astfel de surprize plăcute.
Iar la rândul ei, Pelaghia Gorincioi se bucură că foștii elevi nu au uitat-o. ”Cu o parte din ei mă întâlnesc mai des pentru că trăiesc în sat. Cel mai des le văd pe fetele de la bibliotecă, pentru că datorită lor frecventez Clubul femeilor. Am un motiv să ies din casă și de fiecare dată aștept cu nerăbdare această întâlnire”, a conchis Pelaghia Gorincioi.

 
[button icon=”envelope-o” bg_color=”grey”]IMPORTANT: Să respectăm dreptul de autor! Preluarea articolelor de pe site-ul Expresul.md se face doar până la 300 de caractere indicându-se sursa (www.expresul.md – link activ).[/button]


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

  • Remarcabil faptul ca aceasta vizita a fost reflectata și la ziarul regional! De fapt pentru noi, foștii elevi, aceste întâlniri reprezintă un îndemn al sufletului și conștiinței de a ne revedea foștii profesori, acei care ne-au dat noua viitorul și sau sau sacrificat intr-o oarecare măsura pentru noi! Aici o sa adaug un fragment din poezia poetului Sorin Poclitaru:
    …Se sting ca lumânările tăcuți,
    Și prea târziu mai vrem ai mângâia,
    Profesorii(părinții) nostri mor sprea învia,
    Și neamintim de ei când sunt pierduți…

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *