Despre Boldurești. O carte scrisă de un preot

Pr. Ștefan Rîmbu
Pr. Ștefan Rîmbu

Pr. Ștefan Rîmbu
Pr. Ștefan Rîmbu

Satul Boldurești din raionul Nisporeni s-ar putea alege, în scurt timp, cu o monografie a sa. A început munca asupra ei un preot, părintele Ștefan Rîmbu din Ungheni.
”Poate e o idee prea îndrăzneață, dar consider că Boldureștiul merită să aibă o monografie a sa, ca fiecare fiu al satului să-și cunoască istoria”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”.
Preotul a recunoscut că, de fapt, ideea vine de la Boris Zugravu, un mare intelectual, originar din Boldurești, care, pe vremuri, a fost director al școlii din sat.
La rândul său, Ștefan Rîmbu, și el originar din Boldurești, este mai mult decât preot. Dintotdeauna a fost interesat de literatură, de psihologie, de istorie, astfel că elaborarea unei monografii e tocmai ceea ce-și dorește și poate.
”Mai sunt în proces de acumulare a documentelor din arhive, a diverselor materiale ce se referă la satul Boldurești. Cartea deja prinde contur”, a spus dânsul, după care a accentuat: ”Nu o fac pentru faimă, ci pentru oameni, ca să-și cunoască istoria locului unde s-au născut”.
Fiind întrebat dacă are bani suficienți pentru a edita o asemenea carte și când ar putea să vadă lumina tiparului monografia, părintele Ștefan Rîmbu a răspuns: ”Cu ajutorul lui Dumnezeu, sper că la anul, în luna mai, cartea să fie deja gata”.
Dânsul s-a arătat încrezător că se vor găsi și oameni care vor dori să ofere suportul financiar necesar, că va fi susținut în acest demers al său și de către primarul satului.
Satul Boldurești a dat, de-a lungul timpului, numeroase persoalități. printre acestea, Vladimir Bogos, membru al Sfatului Țării, care a votat Unirea la 1918. Tot din Boldurești este și regizorul Ștefan Bulicanu, și solista Teatrului de Operă și Balet din Chișinău, Mariana Bulicanu.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *