Pruna poate deveni o carte de vizită a Nisporeniului

Pentru al treilea an consecutiv, toamna, pruna își face loc și iese în prim-plan în Piața Ștefan cel Mare și Sfânt din Nisporeni.
Nu a fost o excepție nici în acest an. Pruna a fost vedeta zilei la Nisporeni pe 16 septembrie, când aici a avut loc Festivalul național al prunei, care a adunat circa 25 de producători.
Evenimentul din anul current a început cu un marș al producătorilor de prune, după care au urmat mesaje de felicitare și încurajare din partea oficialilor.
Acum trei ani, nisporeneneii au venit cu inițiativa de a organiza și ei un festival, al prunei, fructul care este foarte răspândit și apreciat în raionul Nisporeni, unde suprafața cu livezi de prun este de peste 2000 de hectare și, potrivit președintelui raionului, Ghenadie Verdeș, e în permanentă extindere.

Ar fi păcat să nu promovăm producătorii noștri”, a declarat dânsul.
Și în acest an,ca și la edițiile precedente, au fost organizate expoziții de prune de tot felul, de bucate tradiționale, o paradă a costumelor reprezentative pentru festival, o expoziție a materialului săditor.
Programul a prevăzut și concursuri, târguri, un orăşel al copiilor cu jocuri și animaţii, dar şi un spectacol teatralizat.
”Este o activitate ce se cere să fie un impuls pentru dezvoltarea turismului în regiune. Avem cu ce ne ocupa, putem face acest lucru la cel mai înalt nivel. De ce să nu o arătăm întregii ţări, ba chiar şi partenerilor de peste hotare? Pruna poate deveni o carte de vizită a Nisporeniului, la fel cum strugurii au ajuns să fie în sudul ţării, sfecla de zahăr, cartoful sau merele – în nord”, a punctat pentru ”Moldpres” primarul de Nisporeni, Grigore Robu.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *