Hai Moldova! Hai Ungheni! Curățenie într-o singură zi

Tu nu te poți separa de gunoiul tău. Nu există un gard între tine și gunoiul din natură. El se întoarce. El otrăvește solul și plantele și ajunge în lapte și produsele lactate, în carne și în fructe și legume, în apa din fântâni și izvoare. Acest proces de poluare are loc chiar acum. Cancerul e cauza numărul 2 a morții în Moldova. Și e în creștere.
Din această cauză, la data de 15 septembrie 2018, echipa Hai Moldova, împreună cu mii de voluntari din toată țara, vor marca Ziua Globală a Curățeniei alături de alte 150 de țări. În această zi, organizatorii și voluntarii și-au propus să strângă deșeurile din parcuri, păduri, plaje și alte locuri publice, dar și să găsească soluții viabile în vederea gestionării deșeurilor în toată Moldova.
Poți face parte și tu din echipă pentru că schimbarea vine de la fiecare din noi! În așa mod, mișcarea civică Hai Moldova invită toți cetățenii social activi, care își doresc să facă o schimbare la ei în comunitate, să coordoneze colectarea deșeurilor în localitățile lor la data de 15 septembrie 2015. Toți doritorii sunt încurajați să se implice, accesând pagina web www.haimoldova.md și completând formularul: http://haimoldova.md/participa/ ori pagina de Facebook — Hai Moldova (https://www.facebook.com/haimoldova/).
De ce să participi?
— Pentru că îți dorești să trăiești într-o lume curată și să fii sănătos. Or, acest lucru nu este posibil printre mormane de deșeuri;
— Pentru că vrei să te mândrești cu țara ta și cu realizările tale;
— Pentru că această mișcare își propune să mobilizeze la nivel mondial 5% din populația a 150 de țări participante, astfel încât să producem un impact real asupra mediului și asupra cetățeanului Planetei Pământ și crește gradul de conștientizare a daunelor aduse de deșeuri.
Ce te mai rugăm să faci?
În speranța că te vei alătura eforturilor noastre de a mobiliza Moldova la curățenie, te rugăm:

  1. Să îți exprimi public susținerea pentru Ziua Națională/Globală de Curățenie, postând un filmuleț/o fotografie/un mesaj pe rețelele de socializare în care să explici de ce susții ideea de curățenie națională/globală, de ce este important cât mai multă lume să participe.
  2. Să îndemni prietenii și urmăritorii tăi să participe la Ziua Națională/Mondială a Curățeniei la data de 15 septembrie 2018.
  3. Să îndemni prietenii și urmăritorii tăi să marcheze, după posibilitate, zonele cu deșeuri din localitățile lor, astfel încât să știm exact ce avem de curățat la data de 15 septembrie. Cartarea constă în însemnarea într-o aplicație, gratis, pe telefon a zonelor cu gunoi depozitat/aruncat ilegal (Aplicația WorldCleanUp pe Android http://bit.ly/2sAmf4S și pe iOS: https://apple.co/2Hoo09y).
  4. Să rogi/desemnezi 3 formatori de opinie să facă același lucru.
  5. Să utilizezi hashtag-urile #Hai Moldova #WorldCleanupDay #LetsDoItWorld
  6. Să participi la Ziua Națională/Globală de Curățenie în 15 septembrie 2018 oriunde te-ai afla pe planetă.

Nu rămâne indiferent și fii alături de noi pe 15 septembrie 2018!
„Hai Moldova” este parte a mișcării globale „World Cleanup Day” (Ziua Globală a Curățeniei) care, în data de 15 septembrie 2018, are drept scop să mobilizeze 100 de milioane de oameni din 150 de țări pentru a strânge 500 de milioane de tone de gunoi din spațiile publice. În Moldova, echipa își propune să adune 100 000 de voluntari și să strângă 1400 tone de gunoi. Din 2011, de la apariția Hai Moldova, și până în 2017, mișcarea a reușit să mobilizeze peste 230 000 de oameni pentru a aduna deșeurile aruncate la nimereală. În total, voluntarii „Hai Moldova” au colectat din spațiile publice peste 15.000 tone de gunoi din 854 de localități. Mai multe informații găsiți aici: www.haimoldova.md. Proiect co-finanțat de Guvernul Suediei și Departamentul de Stat al SUA și susținut de AO Ecovisio.


 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *