FOTO | De la o poartă de vest spre altă poartă de vest. ”Aventura” echipei ”Expresul” la Arad

În miez de noapte, am ieșit prin poarta de vest a Republicii Moldova, din Ungheni, pentru a ne îndrepta spre o altă poartă de vest – a României, la Arad.
Am mers toată echipa ”Expresul”, fiind invitați de către Consiliul Județean Arad pentru un Study tour.
Drumul a fost lung, dar a meritat.
Cei ce-și doresc o vacanță memorabilă, încercați de treceți Carpații și îndreptați-vă spre Arad, capitala politică a Marii Uniri de la 1918, un adevărat muzeu în aer liber. Nicolae Iorga l-a numit ”Mica Vienă” și cu asta a spus totul.
Turul nostru prin județul Arad a început de la Consiliul Județean Arad.

NOTĂ: La 26 mai 2011, la Ungheni a fost semnat Acordul de colaborare între județul Arad  și raionul Ungheni. Invitația pe care am primit-o de a vizita Aradul se datorează anume acestei colaborări, care devine din ce în ce mai intensă și mai prolifică.
Chiar recent, în luna august, la Tabăra Moneasa din județul Arad s-au odihnit 15 copii din raionul Ungheni. În aceste zile, la Arad s-a aflat o delegație din Ungheni, care a discutat despre participarea oamenilor de afaceri din Ungheni la un forum ecobnomic moldo-român și despre organizarea unei expoziții ”Fabricat în Moldova”.
Numele președintei raionului Ungheni, Ludmila Guzun, este foarte cunoscut în Consiliul Județean Arad, unde am dat și de suvenire din ceramică, cu inscripția ”Ungheni”. Noi am completat colecția cu mascota ”Expresul” – un căluț ce-și face vânt pentru a ajunge cât mai departe.
La redacția ziarului ”Jurnal Arădean”



Prin Arad
Pe râul Mureș
La celebrul Combinat Agroindustrial de la Curtici
 
Profitând de ocazie, am făcut o escapadă și la Budapesta, capitala Ungariei, care se află la 200 km de Arad.
În cadrul vizitei la Arad am realizat un interviu cu vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea, am luat cunoștință de experiența și realizările Combinatului Agroindustrial de la Curtici, am gustat celebra pită de Pecica, un brand național al României. Urmăriți-ne!
 
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *