”Expresul” – printre candidații la Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică 2018

 Ziarul ”Expresul” se numără printre cei 16 candidați la Premiul naţional de etică şi deontologie jurnalistică 2018. Instituţiile mass-media au fost propuse de un grup de experţi ai Consiliului de Presă.
Câştigătorul va fi desemnat în rezultatul unui concurs cu participarea consumatorilor de produse mass-media, a experţilor şi a membrilor Consiliului de Presă.
Startul votării a fost deja dat.
Conform Regulamentului de organizare a concursului, până la data de 15 noiembrie, instituţiile mass-media candidate vor fi evaluate de către public prin intermediul platformei online MediaForum.md. Astfel, oricine poate acorda puncte candidaţilor preferaţi, dar nu mai mult de 10 puncte săptămânal de la un calculator.
Ulterior, comportamentul profesional al candidaţilor va fi apreciat de grupul de experţi şi de membrii Consiliului de Presă, iar la ultima etapă va avea loc totalizarea cumulativă a punctajului oferit candidaţilor de către public, pe de o parte, şi de către experţi şi membrii Consiliului de Presă, pe de altă parte.
Decizia finală va fi luată de Consiliul de Presă în decembrie 2018.
Pentru acordarea punctelor candidaţilor preferaţi, activaţi bannerul „Votează online!” de pe pagina web www.mediaforum.md, link direct: http://mediaforum.md/ro/lista_candidatilor
Pentru ediţia din anul curent, la concurs au fost admiși următorii candidați: Agora.md, portal de ştiri; BAS TV (Basarabeasca), post de televiziune; Cuvântul (Rezina), ziar; Diez.md, portal de știri; Expresul (Ungheni), ziar; IPN, agenţie de presă; Mold-street.md, portal de știri; Natura, revistă; Newsmaker.md, portal de ştiri; Nokta.md (Comrat), portal de știri; Observatorul de Nord (Soroca), ziar; Radio Chişinău, post de radio; Rise.md, portal de investigaţii; SP (Bălţi) ziar; TVR Moldova, post de televiziune; TV8, post de televiziune.
Premiul Naţional de Etică şi Deontologie jurnalistică a fost instituit în anul 2015 de Consiliul de Presă din Republica Moldova în scopul promovării jurnalismului de calitate și a bunelor practici jurnalistice. În anii precedenţi, câştigători ai Premiului au fost desemnaţi redacţia Biroului din Chişinău a postului de radio „Radio Europa Liberă” (2015), portalul Anticoruptie.md (2016) și săptămânalul de investigații „Ziarul de Gardă” (2017). Conform Regulamentului concursului, laureații Premiului nu pot participa la concurs în următorii cinci ani după obținerea Premiului.
Votați-ne!


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *