Spitalul Raional Nisporeni a intrat în reparație

Captură: Albasat TV

Captură: Albasat TV

Blocul central al Spitalului Raional Nisporeni, unde sunt concentrate majoritatea secțiilor spitalicești și unde, anual, își recapătă sănătatea circa 7000 de pacienți, va căpăta o altă înfățișare.
La 23 iulie, a fost dat startul unei mari renovări. Va fi schimbat în totalitate acoperișul, vor fi schimbate toate geamurile și ușile exterioare, după care va urma anveloparea edificiului și acoperirea blocului cu plăci de etablond.
”Pe lângă faptul că acest bloc va avea, după reparații, cu totul alt aspect, mai modern și mai estetic, vom putea asigura și confortul pacienților, dar și al celor ce lucrează aici”, a subliniat directoarea spitalului, Lidia Crăciun.
Urmare a acestei renovări, chletuielile pentru încălzirea blocului se vor reduce cu 30 la sută, ceea ce este semnificătiv, a precizat directoarea.
Se planifică realizarea tuturor lucrărilor prevăzute în șapte luni. În acest scop, vor fi investite peste 11 milioane de lei, bani oferiți de către Agenția de Dezvoltare Regională Centru pentru proiectul ” Eficiență energetică a blocului central al Spitalului Raional Nisporeni”. Va veni cu contribuția sa și fondatorul – Consiliul Raional Nisporeni, dar și spitalul.
Blocul central al Spitalului Raional Nisporeni, un edificiu cu cinci etaje, a fost construit în anul 1982. Timp de 36 de ani, aici au avut loc, mai mult, reparații cosmetice. Doar în ultimii ani, s-a investit în repararea secțiilor și încăperilor din interior. Iată că acum a venit rândul și reparației de exterior.
În prezent, se lucrează la construcția noului acoperiș. Lidia Crăciun a dat asigurări  că, până vor veni frigurile, se va face tot posibilul să se reușească și schimbarea geamurilor și ușilor, astfel ca blocul să rămână funcțional pe timp de iarnă.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *