La Nisporeni se va construi o nouă tabără de odihnă pentru copii

Foto: nataliaionel.com
Foto: nataliaionel.com

Foto: nataliaionel.com
Foto: nataliaionel.com

Se pare că, în câțiva ani, raionul Nisporeni va avea o tabără de odihnă pentru copii, după ce fosta tabără ”Codru” de la Mîrzoaia a fost închisă din cauza condițiilor proaste, iar ”Salut” din Vărzărești și-a sistat activitatea.
Locația a fost deja aleasă. Este vorba de Ciorești, un sat cu peisaje desprinse parcă din poveste.
Doar că există anumite probleme care urmează să fie soluționate.
Acel loc aparține, în prezent, Întreprinderii de Stat pentru Silvicultură ”Nis-Silva”. Potrivit lui Grigore Florea, șeful Direcției Agricultură, Industrie Alimentară, Relații Funciare și Cadastru Nisporeni, urmează a fi inițiate niște proceduri de trecere a terenului respective de la o balanță la alta. De fapt, va avea loc un schimb de terenuri.
Consiliul orășenesc Nisporeni a oferit un teren cu titlu gratuit Consiliului rational, care, ulterior, va fi transmis întreprinderii ”Nis-Silva în schimbul celuilalt teren de la Ciorești, a explicat Grigore Florea.
La anul viitor, e posibil să înceapă lucrările de construcție a noii tabere, a specificat președintele raionului, Ghenadie Verdeș. ”Avem câteva idei privind stabilirea surselor de finanțare, dar este prematur să vorbim despre aceasta”, a precizat dânsul, după care a continuat: ”Mai întâi, trebuie să trecem mai multe etape: alocarea terenului, elaborarea studiului de fezabilitate, a proiectului ethnic… Apoi, vom trece și la partea financiară”.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *