FOTO Iată ce au creat participanții la Școala de vară ”Claude Monet – sursele picturii moderne”, organizată la Cornești

”Mi-am dorit să-i fac și pe toți să experimenteze arta abstractă”, a menționat pictorița Cezara Kolesnik, inițiatoarea și organizatoarea Școlii de vară  ”Claude Monet – sursele picturii moderne”, ce a avut loc la Școala de Artă ”Doina și Ion Teodorovici” din orașul Cornești, raionul Ungheni, în perioada 6-10 august.
”Sunt încântată că au fost cu toții entuziasmați, le-a plăcut libertatea pe care le-am oferit-o, că i-am lăsat să se exprime cât mai liber posibil, cât mai personal”, a continua dânsa.
Vedeți în continuare câteva dintre lucrările pe care au reușit să le realize participații la Școala de vară de la Cornești










Materialele și cele zece șevalete, la care au lucrat participanții la Școala de vară au fost donate, la final, Școlii de Artă din Cornești. De notat că un singur șevalet mare costă 745 de lei. ”Îmi doresc ca, încetul, cu încetul, să echipăm această școală cu materiale mai profesioniste”, a subliniat Cezara Kolesnik.
În perioada 20-25 august, va avea loc etapa a doua a acestei Școli de vară, deja la Chișinău. Va urma, pe 27 august, expoziția finală. ”Mă gândesc ca această expozițe să fie cu vânzare, astfel ca o parte din banii acumulați să meargă copiilor, iar o parte – Școlii de Artă din Cornești, pentru a achiziționa materiale necesare. Cred că numai astfel vom spori interesul copiilor față de artă, față de pictură”, a mai spus Cezara Kolesnik pentru ”Expresul”.
Reamintim că Proiectul „Şcoala de Vară cu Cezara Kolesnik: „Claude Monet – sursele picturii moderne” este realizat în cadrul programului de granturi Diaspora Engagement Hub, implementat de Cancelaria de Stat prin intermediul Biroului relații cu diaspora și finanțat de  Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC), în parteneriat cu Biblioteca Naţională, Şcoala de Artă din  Corneşti și Casa de avocatură „Efrim, Roşca şi Asociaţii” din Chişinău https://www.expresul.md/2018/08/06/o-celebra-pictorita-a-venit-la-cornesti-avandu-l-alaturi-pe-claude-monet/
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *