VIDEO / O nouă ediție a sărbătorii Hramul Căruțașilor la Bravicea

Foto: Mihail Lozovan
Foto: Mihail Lozovan

Și în acest an, bravicenii şi-au pregătit din timp caii, căruţele şi trăsurile și au venit la Hramul Căruțașilor. Acestea arătau mai frumoase ca niciodată.

Foto: Mihail Lozovan
Foto: Mihail Lozovan

Pe 15 iulie, pe stadionul satului Bravicea a fost sărbătoare mare și toți localnicii, de la mic la mare, au venit la Hramul Căruțașilor.
Nu au lipsit expozițiile în care principalul element era căruța. Iar fiecare căruță a fost umplută cu pâine, cu zestre, cu vinuri diverse, cu butcaie, produse apicole, plante medicinale sau elemente în ale meșteșugăritului. Astfel gospodarii și gospodinele au prezentat ceea ce știu mai bine să facă.
Startul sărbătorii a fost dat de Ștefan cel Mare, care a intrat pe scenă, improvizând un recital teatral-muzical. În fața sutelor de oameni prezenți, băștinași dar și oaspeți, s-a prezentat și o paradă a cailor și a căruțelor. Or, nu în zădar stăpânii s-au pregătit intens  pentru acest hram. Astfel că juriul a avut misiunea grea de a stabili care a fost cel mai îngrijit cal, dar și cea mai practică căruță. ”Avem în localitate peste o sută de căruțe și cai. Iar această sărbătoare le dă căruțașilor un prilej în plus să aibă grijă de aceste animale, care încă rămân prioritare pentru o bună parte de braviceni”, a subliniat primarul de Bravicea, Alexei Zatic.
Deci, cel mai îngrijit cal din cei zece prezenți în competiție, l-a avut Vasile Danu din Bravicea, iar cea mai practică căruță, din toate 20, a avut-o Tudor Postolachi, tot din Bravicea.
”Deși, inițial, nu eram sigur dacă vom organiza în acest an Hramul Căruțașilor, iată că la insistența cetățenilor, am reușit să-l organizăm. Sunt mulțumit de ceea ce ne-a reușit pentru că împreună putem organiza lucruri frumoase. Iar cea de a doua ediție a fost mai reușită și mai diversă ca cea anterioară”, ne-a spus după eveniment, primarul.
Sărbătoarea a culminat cu înmânarea diplomelor și premiilor învingătorilor și un concert de gala prezentat de artiștii casei de cultură din Bravicea dar și cu participarea ansamblurilor din satele vecine.
De menționat că în acest an, Hramul Căruțașilor s-a aflat la cea de a doua ediție, aceasta fiind organizată de către administrația publică locală cu ajutorul agenților economici din teritoriu.
https://www.facebook.com/doina.bumbu/posts/1984080851616395
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *