Unghenenii cred tot mai mult în poliție

În 2018, nivelul de încredere a locuitorilor municipiului Ungheni în subdiviziunile poliției din localitate a crescut cu 20-25% în comparație cu 2017.

Cel puțin, așa arată datele unui sondaj de opinie privind activitatea poliției în Ungheni, realizat de  Institutul de Politici Publice (IPP) în perioada 14-28 mai pe un eșantion de 202 persoane adulte.
De cea mai mare înceredere a populației se bucură poliția de patrulare și poliția de sector.
Numărul celor care cred că în activitatea acestor subdiviziuni a crescut de la 31% în 2017 la 53% în 2018. Circa 33% dintre respondenți au declarat că îl cunosc personal pe polițistul de sector. Tot atâția au declarat că au auzit despre polițistul de sector.
Unghenenii consideră că poliția nu mai este la fel de coruptă ca acum un an. Rata răspunsurilor ”foarte coruptă și coruptă” s-a redus de la 33% în 2017 la 12% în 2018.
Pe de altă parte, disponibilitatea de a conlucra cu poliția pentru a ridica nivelul de securitate în localitate a scăzut de la 60% la 52%.
Doar 36% dintre respondenți consideră că asigurarea securității în localitate este inclusiv responsabilitatea cetățenilor.
În opinia respondenților, principalele modalități de cooperare cu poliția ar fi prin telefon fix (40%), telefonul mobil (27%), prin participarea la întruniri organizate în localitate (27%). Principalele subiecte despre care cetățenii ar fi dorit să fie informați sunt modul de prevenire a infracțiunilor, modalitățile de protecție personală și a locuințelor.  Cele mai bune instrumente care ar putea fi utilizate de către poliție în acest scop ar fi mass-media, pliantele și broșurile.
Sondajul a fost realizat în cadrul proiectului ”Promovarea implicării societății civile în consolidarea securității comunitare”, finanțat de către Departamentul de Stat al  SUA.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *