”Marea mutare” s-a produs. Primarul de Nisporeni e membru PDM cu acte în regulă

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

În fotografie: Primarul de Nisporeni, Grigorii Robu

Primarul orașului Nisporeni, Grigore Robu, a devenit oficial membru al Partidului Democrat. Carnetul i-a fost înmânat de însuși președitele PD, Vlad Plahotniuc, la finele săptămânii trecute, pe 14 iulie, în cadrul Forumului Organizației Teritoriale Nisporeni a PDM.
Reamintim că Grigore Robu a fost ales primar de Nisporeni, la doar 27 de ani, din partea Partidului Liberal.
În 2015, dânsul declara: ”Vrem să aducem schimbarea la noi acasă”, adresându-se nisporenenilor cu următorul mesaj: ”Vom fi mândri, dacă veți alege candidatul PL, Grigore Robu, numărul 3 în buletinul de vot”.
Și nisporenenii l-au ales. Liberalul de atunci l-a surclasat pe democratul Ion Gangan cu doar 10 voturi. Partidul Democrat nu a vrut să accepte din start victoria lui Grigore Robu și a cerut renumărarea voturilor.
În cele din urmă, tânărul liberal a fost investit în funcție, iar în noiembrie 2017, deja declara pentru provincial.md următoarele: ”Dacă o să închei mandatul cu succes sau voi mai avea un alt mandat de primar și voi avea niște realizări în spate, eu voi ieși cu ușurință în fața oamenilor să le cer susținerea sau votul pentru a candida la funcția de deputat, probabil”.
Chiar dacă, luni în șir, s-a tot zvonit că Grigore Robu ar fi trecut de la PL la PDM, dânsul nici nu a infirmat și nici confirmat zvonurile respective. În comparație cu alți primari, el nu a anunțat public că pleacă din Partidul Liberal.
Cu ceva timp în urmă, fostul său coleg de partid, purtătorul de căvânt al PL, Ionel Pușcaș, I s-a adresat public cu următoarele cuvinte: „Grigore, nu te condamn, nu cunosc care este situația ta. Dar cred că nu avem viitor, dacă astăzi noi, tinerii, nu avem demnitate”.
Și fosta sa dirigintă, în prezent deputată în Parlament, Maria Ciobanu, a avut ce-i spune discipolului ei. Dânsa i-a adresat cuvinte dure și l-a avertizat că în curând Vlad Plahotniuc va scăpa de el.
Vlad Plahotniuc, însă, a spus că este mândru de fiecare dintre colegii săi de partid din Nisporeni.
De notat că, în 2015, doar primarul de Călărași, Nicolae Melnic, reprezenta Partidul Democrat. Ulterior, și primarul de Ungheni, Alexandru Ambros, a trecut la PD, părăsind PLDM, formațiunea care l-a susținut în alegeri, în fața camerelor de luat vederi ale unor televiziuni afiliate PDM. Iată că acum primarul de Nisporeni a făcut același gest. Dânsul, însă, nu a făcut niciun anunț public și nici măcar nu a distribuit pe pagina sa de facebook fotografia în care este imortalizat momentul când Vlad Plahotniuc îi înmânează carnetul de membru de partid.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *