FOTO / Deschidere către noi orizonturi sau cum vizita de studiu în Bruxelles mă va ajuta să abordez subiecte europene

În perioada 25 – 29 iunie, un grup de șapte jurnaliști din presa regională din Republica Moldova s-a aflat la Bruxelles, într-o vizită de studiu.

Grație Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova, am mers la Parlamentul European, la Consiliul Europei, NATO, Casa Istoriei Europene, Direcția Generală Vecinătate și Negocieri privind Extinderea (DG NEAR), Direcția Generală Comerț (DG TRADE), Servicul European de Acțiune Externă  (SEAE) etc.
Am avut întâlniri și discuții cu diverși europarlamentari: Norica Nicolai (vicepreședinta Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa), Andi Cristea (grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European), Petras Austrevicius (membru Grupul Alianței Liberalilor și democraților pentru Europa), Rebeca Harms (Grupul Verzilor/Alianța Liberă Europeană). Am avut un briefing cu Oana Lungescu, purtător de cuvânt al NATO. Am aflat cum se desfășoară activitatea cu presa la Comisia Europeană. Despre relațiile dintre Uniunea Europeană și republica Moldova le-am aflat de la reprezentanții DG NEAR și DG TRADE, SEAE.
”Participarea la un astfel de program, consider eu, a fost mai mult decât necesară, pentru că voi avea o abordare mult mai profesionistă și mai inedită. Îmi dau bine seama de faptul că acordul dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană poate favoriza o dezvoltare progresivă a țării noastre, deaceea intenționez să abordez acest subiect mai des pentru a obține rezultate dar și reacții pozitive din partea cititorilor noștri, referitor la acest capitol.
În special, această vizită de studiu m-a ajutat să înțeleg care sunt relațiile dintre UE și RM, să aflu cum și cât este susținută Moldova de către Uniunea Europeană, să înțeleg cum sunt transmise mesajele europenilor către cetățenii moldoveni și de fapt, cum sunt aceastea primite prin intermediul mass-mediei”.









 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *