Sărbătoare! O nouă sărbătoare a… Fagului

Captură: Euronova TV

Captură: Euronova TV

Și din nou, pentru a șasea oară consecutiv, la ”Plaiul Fagului” va avea loc Sărbătoarea Fagului.  Startul va fi dat pe 21 mai, cu deschiderea oficială a taberei cioplitorilor în lemn. Se așteaptă ca, în acest an, să participe șapte-opt dintre cei mai buni meșteri în ale cioplitului.
Sărbătoarea propriu-zisă va avea loc pe 27 mai, la Tabăra de odihnă ”Sănătatea” din Rădenii Vechi. În acea zi, vizitatorii vor avea ocazia să  admire lucrările realizate în cadrul taberei cioplitorilor de lemn, dar și expoziții de produse apicole, plante medicinale.
”Va avea loc și o expoziție-concurs de gastronomie cu genericul ”Ca la codru”,  condimentată cu cele mai frumoase cântece interpretate de formațiile folclorice: ”Ilincuțele” de la Chirileni, ”Ciutura” din Cetireni, ”Busuioc” din Mănoilești, ”Datina” de la Petrești, ”Datina” de la Cornești, ”Codrencele” din Rădenii Vechi, ”Țărăncuțele” de la Florițoaia Veche, ”Polinușka” de la Pîrlița.
Va evolua și formația ”Vârsta de Aur” din Ungheni, și ”Plaiul Fagului” de la rezervația cu același nume”, a venit cu detalii Galina Moraru, specialist la Secția Cultură și Turism din Ungheni, căreia i-a aparținut și ideea, acum șase ani, de organizare a acestei Sărbători a Fagului.
Începând cu ora 12.00, va avea loc un spectacol extraordinar cu participarea doar a unor formații de bărbați. Este vorba de ”Dacii” de la Vălcineț, raionul Călărași, de ”Craii” de la Talmaza, Ștefan Vodă, de formația folclorică de bărbați de la Secția Cultură și Turism Ungheni.
Spectatorii vor avea parte și de un recital, susținut de interpretul de muzică populară Marin Ganciu.
Pentru copii va fi organizat un concurs al desenelor cu genericul ”Codrule, codruțule”, vor fi organizate și plimbări cu barca pe lacul din preajmă, excursii prin rezervație. Au fost stabilite deja câteva trasee, iar la dispoziția doritorilor vor sta câțiva ghizi, care le vor povesti și le vor arăta locuri deosebite.
Va fi o sărbătoare de pomină, dau asigurări organizatorii.
De notat că Sărbătoarea Fagului este organizată de Secția Cultură și Turism Ungheni, Uniunea Meşterilor Populari din Republica Moldova, Agenţia „Moldsilva”, Inspecţia Ecologică Ungheni, Rezervația Naturală ”Plaiul Fagului”, Primăria Rădenii Vechi sub egida Consiliului Raional Ungheni. Ziartul ”Expresul” se numără printre parteneriii media al evenimentului.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *