Peste 20 de atleți din țări europene vor ajunge la Ungheni-Nisporeni-Călărași. Când și cu ce ocazie?

Peace Run, Ungheni, 2014
Peace Run, Ungheni, 2014

Peace Run, Ungheni, 2014
Peace Run, Ungheni, 2014

A început în februarie și se va finaliza în octombrie. Zeci de atleți vor străbate 24 mii de kilometri prin 50 de țări ale lumii.
Alergarea pentru Pace (Peace Run) va ajunge, pe 26 mai, și în Republica Moldova. În dimineața acelei zile, pe la ora 10.00, la Postul vamal Sculeni atleții vor prelua Torţa aprinsă de la România.
Ei vor parcurge 53 km prin localitățile raionului UNGHENI.
Vor trece prin Blindești-Petrești-Semeni-Zagarancea, ca, la ora 12.00, să ajungă la Ungheni, unde vor fi întâmpinați de autorități, de sportivi locali, de cetățeni. Aici vor lua prânzul și vor porni din nou la drum, spre Valea Mare, Costuleni, Măcărești.
Între ora 15.00 și 16.00, va fi organizată ștafeta Măcărești-Frăsinești.
Va urma raionul NISPORENI.
Atelții vor traversa localitățile Bărboieni, Soltănești, ca să ajungă la Nisporeni. Întâlnirea oficială este programată aici la ora 17.20. Tot la Nisporeni vor înnopta.
Pe 27 mai, la ora 8.45 va fi dat startul unei noi zile. Participanții vor trece prin Vărzărești, Șendreni, Vulcănești, după care vor parcurge două sate din raionul Strășeni: Lozova și Vorniceni.
La ora  12.20, vor ajunge la Sadova, CĂȘĂRAȘI. Vor trece apoi prin Seliștea Nouă și se vor opri la Călărași, la ora 13.40.
Peste aproape o oră și jumătate vor porni din nou la drum pe traseul Parcani-Țibirica-Meleșeni.
Per total, vor parcurge prin cele trei raioane 131 km, dintre care: prin raionul Ungheni – 53 km, Nisporeni – 35 km, Călărași – 43 km.
Alergarea pentru Pace a luat naștere în 1987. Este un eveniment organizat anual și finanțat în întregime de voluntari, care încearcă să încurajeze bunăvoinţa între oameni şi ţări.
Oricine poate participa: atleţi şi non-atleţi, tineri şi bătrâni; oricine poate să ducă Torţa câţiva paşi, câţiva metri sau câţiva kilometri, ori să salute alergătorii în timp ce trec prin localitatea sa.
Cursa respectivă se va încheia pe teritoriul Republicii Moldova la 30 mai, la Briceni, de unde Torța va fi transmisă Ucrainei.
Echipa internaţională de alergători e compusă din 20-25 persoane din diferite ţări europene.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *