Eco și sănătos – EcoRun într-o zi aniversară

Mai mulți amatori ai  stilului de viață activ și sănătos vor participa la EcoRun Nisporeni. Evenimentul va avea loc pe 26 mai, cu ocazia celor 400 de ani de la fondarea orașului Nisporeni și va fi organizat de către Asociația Run Moldova împreună cu Primăria din localitate.

NOTĂ: EcoRun este o competiție la probele semimaraton și cros (circa 10 și 20 km) pe un traseu special, ce cuprinde atracții culturale și naturale.
Iulian Bercu, coordonator ”Run Moldova”, a dat asigurări că va fi un eveniment de excepție. ”Indiscutabil, interesul pentru participare va fi sporit. Probabil, vom avea un eveniment cum nu a mai fost. Cert este că la Nisporeni se așteaptă o cursă spectaculoasă”, a declarat dânsul pentru ”Expresul”.
Iulian Bercu a precizat că la cursa de probă, pentru a vedea traseul, s-au alăturat 30 de oameni, ceea ce l-a impresionat.
”Eu cred că vor participa, per total, peste 200 de persoane, dintre care 50 vor fi neapărat de la Nisporeni. Ne propunem să le arătăm oamenilor o altă latură a orașului Nisporeni, cu bune și cu rele, să promovăm cele mai frumoase locuri ale orașului, să vedem problemele sociale, cum ar fi  gunoiul, defrișările și – de ce nu? – să facem tradiție din EcoRun la Nisporeni”, adaugă dânsul.
Participanții vor avea de parcurs 12 kilometri cros sau la semi-maraton, circa  24 de kilometri. Startul va fi din centrul  orașului Nisporeni, de pe Piața Ștefan cel Mare, iar traseul va cuprinde  monumentul eroilor căzuți în razboiul de pe Nistru (1992) și Afganistan, Biserica Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil, Mănăstirea ”Ștefan cel Mare” și… spre codrii din preajma orașului.
Tot în acest an, EcoRun va fi organizat la Hâncești – pe 5 mai, la Orheiul Vechi – pe 26 august, și Cricova – pe 6 octombrie.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *