Titlu onorific pentru Liceul ,,Vasile Alecsandri”.

Liceul ,,Vasile Alecsandri ” din Ungheni a primit, după o evaluare internațională, titlul onorific ,,LabelFrancEducation”.

NOTĂ: Acest titlu se acordă pentru excelență în domeniul învățământului francofon, marcă atribuită prin hotărârea Ministerului Afecerilor Externe din Franța.
Certificatul a fost înmânat directoarei instituției, Ana Nucă, de însuși Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Franței în Republica Moldova, E.S. Pascal Le Deunff. Festivitatea de înmânare a certificatului s-a desfășurat pe data de 29 martie, în incinta liceului.
,,Datorită faptului că ne-am implicat în diferite proiecte, elevii noștri au fost cu schimb de experiență în Franța, profesorii au fost mereu activi, Ambasada Franței ne-a propus să aplicăm la Proiectul internațional al claselor bilingve și, după o evaluare internațională, suntem mândri că am primit acest titlu onorific. Datorită acestui titlu, profesorii și elevii vor avea schimb de experiență și colaborări cu alte licee din mai multe țări din Europa de Vest, Europa de Sud și Europa Centrală, care au obținut certificate similare”, a explicat directoarea liceului, Ana Nucă.
La eveniment au fost prezente și autoritățile locale. Ludmila Guzun, președinta raionului Ungheni, a venit cu un mesaj de felicitare și o diplomă de gratitudine pentru profesorii și elevii instituției. ,,Acest certificat este o apreciere pentru implicarea activă la concursurile și proiectele naționale și internaționale. Adresez mulțumiri colectivului de pedagogi și elevi, pentru că duc faima raionului Ungheni prin rezultatele frumoase ce le obțin. Vă mulțumim că va implicați activ și în viața soaciala a comunității noastre. Noi ne propunem să vă fim parteneri în următoarele proiecte”, a subliniat Ludmila Guzun.
La Liceul ,,Vasile Alecsandri” din Ungheni studiază la profil francofon 220 de elevi. Ei învață în limba franceză matematica, fizica, chimia și biologia.
Acum, după conferirea titlului ,,LabelFrancEducation, liceul a fost invitat la Simpozionul Internațional din Sibiu, care va reuni toate liceele ce au acest titlu.
Liceul ,,Vasile Alecsandri ” este al doilea din Republica Moldova care obține un astfel de titlu, după Liceul ,,Gheoghe Asachi” din Chișinău.
În aceeași zi, a avut loc și concursul ,,Etoile inconu”, ce se află deja la ediția a XII-a.
Elena Basoc, studentă stagiară
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *