O zi dedicată poeziei. Tineri poeți, mulți și buni

La Călărași a fost sărbătorită poezia. Vineri, 23 martie, biblioteca publică raională ”Grigore Vieru”, în parteneriat cu Direcția Învățământ, Tineret și Sport și Direcția Cultură și Turism, au organizat un concurs, dedicat Zilei Internaționale a Poeziei, marcată tradițional pe 21 martie.

Elevii de la cele două licee din Călărași: ”Vasile Alecsandri” și ”Mihail Sadoveanu”, precum și de la Liceul ”Mihai Eminescu” din Sipoteni, au participat la acest concurs cu câte o poezie proprie.
Potrivit Galinei Agafița, directoarea bibliotecii, membră a juriului, fiecare a abordat subiectul care și l-a dorit. Nu au fost impuse careva condiții în acest sens.
Deci, în acea zi, la bibliotecă au fost recitate versuri dedicate mamelor, patriei, despre dragoste, limbă sau natură.
Special pentru această ocazie, a fost amenajat un scaun al poetului, îmbrăcat în alb. Pe el s-au așezat, rând pe rând, cei ce au decis să participe la concurs și au dat citire poeziilor scrise de ei înșiși.
Potrivit organizatorilor, toate poeziile au fost reușite. Tinerii poeți și-au destăinuit emoțiile și sentimentele prin poezie, au scris frumos și din suflet, astfel că juriului i-a fost greu să identifice care poezii au fost cele mai bune.
De aceea toți cei 24 de particpanți au plecat acasă cu o diplomă de participare la concursul ”Pe aripile poeziei”. În plus, au primit în dar cărți.
”Am decis ca acest concurs să fie fără un loc unu, doi sau trei. Am vrut să încurajăm toți participanții, dăruindu-le cărți, pentru a se îmbogăți spiritual, pentru a avea o amintire de la acest concurs”, a specificat Galina Agafiței.
Biblioteca și-a propus să editeze, în viitorul apropiat, o antologie în care se vor regăsi toate cele 24 de poezii participante la concursul ”Pe aripile poeziei”. Mai mult ca atât, de acum încolo,  acest concurs va deveni o tradiție, păstrată cu sfințemnie an de an.


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *