Doi în unu. Întâlnire de suflet cu iubitorii de carte și muzică populară

A revenit acasă. Pentru a nu știu a câta oară. Interpretul de muzică populară, Nicolae Paliț, născut la Cetirenii Unghenilor, împreună cu soția lui, Iulia Paliț, au venit la Biblioteca ”Dimitrie Cantemir”, pentru a se întâlni cu iubitorii de carte și muzică populară.

Evenimentul a avut pe 24 aprilie. Cei doi au venit cu proaspetele lor cărți, abia scoase de sub tipar: ”Nicolae Paliț pentru neam, pentru popor” și ”Auzi cum bate ceasul?”.
Prima, este o carte autobiografică, în care sunt redate momemente din copilăria interpretului Nicolae Paliț, din viața de adult, carieră. Totodată, conține un număr impresionant de poze, de articolele de presă despre viața și activitatea lui Nicolae Paliț, publicate de-a lungul anilor.
Apropo, în această carte se regăsește și interviul ”Destinul m-a adus pe cărarea care mi-a fost hărăzită”, realizat de Lucia Bacalu și publicat în 2009 în ”Expresul”. Tot aici este publicat și articolul ”O întâlnire de suflet cu cei care admiră muzica populară”, realizat de Natalia Junghietu în 2013.
La începutul lunii martie, Nicolae Paliț ne-a pășit pragul redacției, oferindu-ne în dar câte o carte cu autograf.
Cea de a doua carte, semnată de Iulia Paliț, conține versurile dânsei, o parte din ele fiind cântate de Nicolae Paliț.
”Pe aceste rafturi ale bibliotecii s-au mai adăugat două cărți importante. Or, ca să trăiești o viață și să o redai într-o carte, este o muncă imensă. Iar să redai sentimentele în versuri și mai apoi să le citești, te cuprinde un fior”, a menționat Svetlana Miron, prietenă de familie.
La final, Iulia Paliț a menționat că s-a simțit ca acasă. ”La Ungheni, mă simt ca acasă, pentru că vin des, pentru că soțul meu, Nicolae, e de la Ungheni. Mă simt bine aici”, a subliniat dânsa, priomițând, totodată, că, imediat ce va apărea de sub tipar următoarea ei carte, va veni neapărat să o lanseze și la Ungheni. Nicolae Paliț a promis că va reveni în toamnă cu un concert pentru ungheneni.
În aceeași zi, la bibliotecă a fost sărbătorită și Ziua mondială a cărții și dreptului de autor, a bibliotecarului. Cu acest prilej, bibliotecarii din raion s-au întâlnit într-o ședință cu genericul: ”Bibliotecarul – unda viitorului”. A fost orgnizată Gala premiilor ”Ex-libris”, unde cei mai buni promotori ai cărții și bibliotecii au fost premiați.
Atmosferă de sărbătoare a fost completată de formația folclorică ”Ciutura” din Cetireni.
 


📍Abonează-te la canalul nostru de Telegram și urmarește pagina noastră de YouTube și de Facebook 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *